VIDEO Imagini de basm! Prima ninsoare din această iarnă, la Botoșani

A căzut prima ninsoare din acest an, în județul Botoșani. Primii fulgi de zăpadă, mari și deși, și-au făcut apariția, duminică, în aproape tot județul, în special spre bucuria. copiilor.

Meteorologii au emis, duminică, o avertizare de vreme rea, valabilă între 05 decembrie, ora 20 – 06 decembrie, ora 12. Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, polei

În intervalul menționat temporar va ploua în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării. Ploile vor fi moderate cantitativ în sud-vest, unde se vor acumula cantități de apă de 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. Îndeosebi în Transilvania, precum și în centrul și nordul Moldovei, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. În zona montană înaltă va ninge și se va depune strat nou de zăpadă și vor fi intensificări ale vântului, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Începând din noaptea de luni spre marți (6 /7 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile. La munte va ninge, în centrul, nordul și nord-estul țării treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com