Salariile ar putea fi majorate pentru unele categorii de bugetari, de anul viitor. Anunțul făcut de ministrul Finanțelor

Foto: Shutterstok

Salariile personalului auxiliar din sănătate, cum sunt asistentele și brancardierii, ar putea crește anul viitor, a anunțat ministrul Finanțelor Adrian Câciu. Guvernul analizează și situațiile din alte sisteme, cum este învățământul. Anul viitor ar putea crește salariile pentru personalul auxiliar din sănătate. Anunţul a fost făcut de Adrian Câciu, noul ministru al Finanţelor.

“În sistemul sanitar există nişte decalaje între partea de medici şi partea de personal auxiliar. Dincolo de capacitatea fizică şi chiar cea morală, de a rezista și de a munci zi-lumină, eu cred că trebuie văzută şi din perspectiva recompensei pe care statul o poate acorda”, a declarat Adrian Câciu la Antena 3.

El a precizat că așteaptă propunerile ministerului de resort. Respectivele analize ar urma să fie gata până pe 15 decembrie, odată cu definitivarea strategiei fiscal-bugetare, potrivit Mediafax. Un element important al viitoarei stategii este scăderea taxării muncii, mai ales în zona veniturilor mici. Ministrul a precizat că nu vor apărea taxe noi, dar că este posibil sa dispară unele scutiri de impozite şi taxe pentru anumite categorii de persoane.

O primă variantă a proiectului de buget pentru 2022 ar trebui să fie gata pe 15 decembrie.

Adrian Câciu a anunţat, marţi, pe Facebook, că lucrează la proiecţia bugetară pe 2022 şi a criticat din fosta guvernare liberală. ”Avem de recuperat multe întârzieri şi lucruri nerealizate la timp, dar lucrăm temeinic, aşezat şi găsim soluţii”, a afirmat afirmă Câciu, precizând că Guvernul nu va creşte şi nu va introduce noi taxe pentru a aduce bani la buget.

”Pregătim un buget echilibrat şi responsabil pentru a stimula economia şi a împărţi mai corect banii ţării pentru binele tuturor românilor! Am început analiza proiecţiilor bugetare pentru anul viitor şi fundamentarea documentelor care însoţesc proiectul de buget pentru 2022: Strategia fiscal-bugetară şi proiectul legii plafoanelor bugetare. Avem de recuperat multe întârzieri şi lucruri nerealizate la timp, dar lucrăm temeinic, aşezat şi găsim soluţii”, a anunţat ministrul Adrian Câciu, pe Facebook.

”Discutăm despre necesarul de finanţare pentru proiectele şi politicile fiecărui minister, despre priorităţile din programul de guvernare. Avem ambiţia să chibzuim cât mai bine banii publici! Este nevoie de mai mare responsabilitate în alocarea bugetară, astfel încât să asigurăm pentru tot parcursul anului viitor banii pentru plata pensiilor, salariilor, drepturilor sociale, precum şi pentru finanţarea proiectelor de investiţii aşteptate de români, susţinerea serviciilor publice, îndeosebi pentru măsurile de combatere a pandemiei.

Rectificarea bugetară trebuie să fie o excepţie şi nu soluţie pentru stingerea unor crize! În paralel, am început o analiză a creşterii veniturilor bugetare, bazată pe combaterea evaziunii fiscale şi pe o mai bună conformare la plată a obligaţiilor fiscale”, a mai spus Câciu.

Sursa: Observatornews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *