FOTO Se întâmplă la Botoșani! Circulația feroviară pe ruta Dorohoi-Iași, întreruptă, joi seară, din cauza unui incendiu de vegetație uscată

Un incendiu de vegetație uscată, produs pe raza satului Mateieni, comuna Dimacheni, a oprit, joi seară, circulația feroviară pe ruta Dorohoi- Iași.
Vântul a contribuit la propagarea flăcărilor pe o suprafață de aproximativ zece hectare, a declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

La această oră, trenul s-a pus în mișcare, iar pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi sting ultimul focar. Și colegii lor din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani și Punctului de Lucru Flămânzi, intervin, la această oră, pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată produse pe raza localităților Manolești Deal, comuna Mihai Eminescu și Borosoaia, comuna Plugari. Reamintim faptul că, potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă”, a precizat Dorina Lupu.

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate, ISU Botoșani face apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *