Frați din Botoșani prinși că se drogau într-o mașină, staționată pe un drum agricol

O acțiune a jandarmilor botoșăneni pe linia prevenirii braconajului piscicol s-a finalizat, în mod surprinzător, cu depistarea a doi bărbați care fumau substanțe vegetale interzise chiar de Ziua Națională a României, a declarat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi.

Potrivit sursei citate, în timpul deplasării către un habitat piscicol natural din zona localității Balușeni, jandarmii au observat, pe un drum agricol, un autoturism ai cărui ocupanți au avut un comportament suspect la vederea forțelor de ordine.

Din cauză că din autoturism se simțea un miros înțepător de fum, cei doi au fost întrebați dacă au fumat substanțe interzise, răspunsul fiind pozitiv. Controlul corporal și al interiorului mașinii au dus la descoperirea unui dispozitiv de mărunțit și a mai multor muguri vegetali, motiv suficient pentru întocmirea actelor de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu. La verificarea identității, jandarmii au constatat că cei doi bărbați sunt frați, iar unul dintre ei a mai fost depistat, cu câțiva ani în urmă, în ipostaze similare”, a precizat Izotov..

Constatarea jandarmilor vine după ce, în acest week-end, au depistat alți șapte bărbați într-o speță similară, în apropierea Bisericii Uspenia din municipiul Botoșani. Substanțele vegetale ridicate în vederea confiscării, împreună cu actele de sesizare, vor fi înaintate către Servicul Județean de Combatere a Criminalității Organizate, în vederea continuării cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com