Certificatul COVID-19 ar putea deveni obligatoriu la biserică. Noi restricţii înainte de Sărbători în contextul apariţiei tulpinii Omicron

Foto: Digi24

Premierul Nicolae Ciucă a discutat joi cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte despre introducerea certificatului COVID în biserici. De asemenea, s-a discuta și despre restricțiile din perioada sărbătorilor de iarnă în contextul răspândirii tulpinii africane de coronavirus – Omicron.

Autorităţile pregătesc noi restricţii înainte de Sărbători în contextul răspândirii tulpinii Omicron în lume. Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte despre vaccinare COVID-19 în contextul existenţei unor suspiciuni înalte de infectare cu tulpina Omicron în cazul a doi dintre cei trei români veniti din Africa. Autorităţile române ar vrea introducerea certificatului COVID în biserici, pe modelul Greciei.

Ciucă: A fost o solicitare ca cetăţenii să aibă libertatea de a participa la slujbe fără certificatul COVID

„Am avut o activitate pe care a organizat-o Secretariatul pentru Culte, găzduită la Templul Coral. Au participat 17 dintre cele 18 culte din România. A fost o activitate foarte bună în care am reuşit să ascultăm fiecare reprezentant cu mesajul şi propunerile dumnealor. De asemenea, am avut posibilitatea să transmitem mesajul atât de la nivelul ministrului Sănătăţii, cât şi de la nivelul Guvenrului României. Activitatea a debutat printr-un mesaj care ne-a plăcut foarte mult tuturor. Suntem aici pentru că ne iubim ţara şi ne iubim comunităţile.Mesajul nostru a fost cât se poate de clar că prin astfel de activităţi nu facem altceva decât să redăm încrederea oamenilor şi speranţa. Nu o spun gratuit pentru că aceasta se întâmplă în baza unui dialog pe care îl avem cu societatea civilă. Cele 18 culte păstoresc împreună peste 99% din populaţia României. Partea aceasta de dialog ne ajută în ceea ce priveşte găsirea soluţiilor”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, după întâlnire. Întrebat dacă se va impune certificatul COVID în biserici, premierul Nicolae Ciucă a precizat că „în acest moment a fost o discuţie şi o solicitare a reprezentanţilor cultelor ca cetăţenii să poată să beneficieze de acesstă libertate a participa la slujbe fără să se impună obligativitatea deţinerii certificatului verde”.

„Este în momentul de faţă un proiect care e în dezbatere. Se discută cu fiecare dintre specialişti şi sperăm într-un timp cât se poate de rezonabil să ajungem la o concluzie să mergem în Parlament şi până la sfârşitul anului să putem să avem această lege a certificatului COVID.

Ea se va înscrie în parameteri reali în ceea ce înseamnă incidenţa bolii şi de asemenea ceea ce înseamnă oamenii care au trecut prin boală şi beneficiază de teste. E o chestiune care urmează să fie dezbătută cu cei care sunt îndriuiţi şi au cunoştinţele necesare despre acest lucru.

Am cerut sprijinul cultelor pentru a putea să salvăm cât mai multe vieţi”, a mai spus şeful Executivului.

La întâlnire au participat şi coordonatorul campaniei de vaccinare medicul Valeriu Gheorghiţă, vicepremierul Kelemen Hunor, dar şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

ÎPS Teodosie: „Nu trebuie forţat omul întrucât există libertatea eutanasierii. Vreau să mor! De ce mă împiedici să mor?!”

„Nu putem fi de acord de principiu pentru că este o perioadă în care numai restricţiile sunt la loc de cinste şi libertatea e pusă la loc de necinste, ca şi cum n-ar fi cel mai mare drept al nostru. Acest certificat verde nu s-a dovedit că este izbăvitor de orice boală. Nici vorbă de aşa ceva!

Nu este un lucru lămurit, nu pot să fiu de acord. Stau de vorbă cu credincioşii care se plâng câţi oameni au murit de la vaccin. Atunci, care este această logică să fie impus certificatul verde?

Dacă ar fi verde, da, dar m-am exprimat că n-ar fi verde. Numai o teorie că acest certificat verde te absolvă de orice boală. Nu este chiar aşa! Trebuie să le explici enoriaşilor despre beneficii. Au fost şi oameni care au murit, nu s-a demonstrat că din cauza vaccinului… covid vacin.. n-au făcut forme grave, asta vor spune medicii. La Biserică oamenii trebuie să fie liberi. Trebuie să intre oamenii la biserică. Este dreptul nostru să-i primim şi dreptul nostru să ne păstrăm mai departe autonomia în biserică, iar domnul preşedinte Ciolacu a spus că nu e de acord cu obligativitatea vaccinului.

Ce să înţelegi? E atâta contradicţie şi atâta lipsă de logică!

La mine vin foarte mulţi creştini. Ştiţi că am dialog. Toţi se plâng de forţarea lor. Nu trebuie forţat omul întrucât există libertatea eutanasierii în mai multe ţări. Vreau să mor! De ce mă împiedici să mor?!

Vreau să trăiesc în această demnitate. Eu ştiu că în biserici nu s-au îmbolnăvit oamenii, ci în afara bisericii.

Am stat în mulţime de oameni. Am fost şi la spital fără să fac reclamă. Nu am păţit nimic! Biserica are şi ea antidotul ei – sfânta împărtăşanie, lucrul cel mai sfânt în sfântul altar”, a declarat IPS Teodosie, la România TV.

Apariţia Omicron, tulpina africană de coronavirus, aduce tot mai multe restricţii în întreaga lume. În România, tulpina africană de coronavirus nu a fost deocamdată confirmată. Dar trei dintre românii repatriaţi de autorităţi din Arica de Sud au fost confirmaţi cu COVID-19. Toate cele trei persoane au fost confirmate cu COVID după ce au fost testate pe aeroporturile din București și Baia Mare la momentul aterizării. Este vorba despre o femeie din Vaslui, un bărbat din Braşov şi un alt bărbat din Baia Mare – jucător de rugby al echipei CSM Ştiinţa Baia Mare.

„Referitor la persoanele repatriate din Africa de Sud, precizam faptul ca în urma testelor efectuate, 3 persoane ( 2 la aeroportul din București și 1 la Baia Mare) au fost depistate ca fiind pozitive cu virusul SARS-CoV-2.

Precizam ca testele au fost efectuate la cele doua aeroporturi( București și Baia Mare) la momentul aterizării, persoanele au fost introduse în locațiile de carantină, iar rezultatele au venit astăzi, 1 decembrie 2021.

Niciuna dintre cele 3 persoane nu are simptome ,dar toți trei pacienții sunt sub observație medicală.

Probele au fost trimise la laboratoare de specialitate pentru secventiere și va vom comunica rezultatele, în privința tulpinilor rezultate”, a transmis Grupul pentru Comunicare Strategică.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că nu este exclus ca la rezultatele secvențierii în cazul celor trei români infectați cu Covid, care au ajuns în țară din Africa de Sud, să apară noua tulpină. Potrivit acestuia, „în zona din care vin persoanele respective încet-încet tulpina dominantă devine Omicron, în detrimentul tulpinii Delta”.

Sursa: RomaniaTV

One thought on “Certificatul COVID-19 ar putea deveni obligatoriu la biserică. Noi restricţii înainte de Sărbători în contextul apariţiei tulpinii Omicron

  1. Oricum biserica nu o sa respecte niciodata regulile.
    Astia sunt stat in stat.
    Cate amenzi s-au dat POPILOR pentru nepurtarea mastii???????????????????
    Daca se dadeau,crestea PIB-ul Romaniei cu 2-3%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *