Singurul lucru care l-ar face pe Valeriu Iftime să vândă FC Botoșani: ”Dacă fotbalul merge prost, mai stau un pic!”

După ce a anunțat în direct că este dispus să vândă clubul FC BotoșaniValeriu Iftime, patronul moldovenilor, a revenit asupra deciziei și a explicat care ar fi singurul lucru care l-ar face să renunțe la fotbal.

Iftime a mărturisit că ceea ce îl ține foarte implicat în fotbalul românesc este tocmai situația dificilă în care se află acesta și care îl provoacă să încerce să găsească soluții și să demonstreze că încă se poate face performanță în România. Iftime a spus că dacă fotbalul ar merge bine, ar ieși din lumea sportului.

Finanțatorul de la FC Botoșani a tras și un semnal de alarmă în ceea ce privește fotbalul românesc. Valeriu Iftime le-a transmis oamenilor din fotbal să ia în serios acest sport și să investească în continuare pentru a ridica nivelul din România.

Nu e o idee pe care o arunc și las în aer. Am răspuns că fotbalul nu e pentru mine o zonă care să mă emuleze, să mă țină în priză, să mă facă să mă gândesc la lucruri foarte, foarte serioase. Deși faptul că merge prost, mă enervează cel mai tare și încerc să caut soluții, dacă fotbalul românesc ar merge bine, probabil că m-aș lăsa mâine. Dacă merge prost, mai stau un pic. Asta nu înseamnă că sunt entuziasmat de fotbalul din România. Aș trage și un semnal de alarmă, poate mulți nu iau în serios chestia asta. Fotbalul e, poate, cel mai mare spectacol mondial de care orice civilizație are nevoie. Fotbalul e și management, oameni cu multă minte, nu doar o chestie întâmplătoare. Investesc azi, azi sunt primar, fac o echipă, la patru ani pică primarul, a murit echipa. Nu e deloc așa”, a declarat Valeriu Iftime la Pro X.

Iftime anunța recent că cedează echipa gratis

Recent, Valeriu Iftime făcea un anunț neașteptat într-o intervenție în direct la emisiunea Fotbal Club.

Patronul de la FC Botoșani spunea că este gata să renunțe la echipă fără să pretindă vreun ban, deoarece s-a săturat de ce vede în fotbalul românesc.

Dacă găsesc un investitor aș ceda echipa, aerul din fotbalul românesc nu e respirabil pentru mine. Nu producem spectacol, nu avem o imagine coerentă, e și din cauza acestor patroni. Eu fac fotbal din responsabilitate socială. Vreau să plec, fotbalul românesc nu produce absolut nimic, fotbalul nostru e plin de angoase, nu e nicio plăcere. Nu e un an bun pentru mine din punct de vedere financiar, iar banii vor fi din ce în ce mai puțini de acum înainte. Dacă FCSB nu mai cumpără, e rău pentru toți, vedeți că noi nu vindem în Europa.Noi  mimăm fotbalul, cu greșeli impardonabile de arbitraj, cu patroni excentrici, mă enervează și îmi consumă viața, mă scoate din circuitul normalității mele. Voi găsi o soluție, e un club cu un reglaj fin bine făcut, dar l-aș da fără nicio remușcare, l-aș da pe nimic, nu vreau niciun ban, vreau să vină cineva să garanteze că îl susține cel puțin 3 ani, echipa nu are nicio datorie, niciun litigiu”, a fost declarația lui Valeriu Iftime.

Sursa: digisport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *