Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunț de ultimă oră despre majorarea pensiilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat marți seara că pachetul social prin care vor fi crescute pensiile, salariile și alocațiile nu au scopul de a-i îmbogăți pe unii români, ci acționează ca un scut în fața valului de scumpiri.

Marius Budăi a mulţumit partenerilor de guvernare de la PNL pentru că au înţeles şi au susţinut pachetul social care prevede mărirea pensiilor cu 10%, acordarea unui ajutor unic de 1.200 de lei, în luna ianuarie, pentru persoanele cu pensie până în 1.600 de lei şi o a 13-a indemnizaţie pentru persoanele cu dizabilităţi.

„Acum poate ne înțelege cineva și pe noi, cei de la PSD, când am susținut extrem de tare pachetul social la crearea acestei coaliții de guvernare și le mulțumesc public colegilor liberali că au susținut pachetul social ca o minimă protecție pentru cetățenii cei mai dezavantajați. Să nu își închipuie cineva că acei 10% sau 200 d elei la pensia minimă sau cei 1.200 de lei pentru pensiile până în 1.600 sau a 13-a indemnizație pentru dizabilități sau alocațiile îi vor îmbogăți peste noapte pe oameni”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, la B1TV.

„Nu este un câștig, este un scut împotriva acestui val de scumpiri. Tot ce noi calculam și spuneam înainte de semnarea protocolului pentru crearea coaliției, iată că se dovedește. Este o chestiune care să apere puterea de cumpărare nu să o crească. Primele documente extrem de importante a fost ordinul comun pentru plafonarea prețului la energie și rectificarea bugetară”, a adăugat Budăi.

Sursa: RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *