Prefectul Dan Nechifor, de Ziua Națională a României: Sacrificiile înaintașilor ne obligă să încercăm să trăim prezentul cum se cuvine, să rămânem uniți și să clădim România de mâine, România copiilor noștri

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Naționale a României. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a făcut un îndemn la unitate, în ciuda greutăților care apar. Totodată, el susține că poporul român are o datorie morală față de copiii săi: „să rămânem uniți și să clădim România de mâine”.

Astăzi este cea mai importantă zi pentru români, pentru România. 1 Decembrie este Ziua Naţională a României şi marchează un eveniment istoric: Unirea Transilvaniei cu România.cIar fiecare aniversare reprezintă un bun moment de bilanț, de aducere aminte, introspecție și un bun prilej de făcut planuri de viitor. Apreciem, plini de admirație, ce au făcut înaintașii noștri. Poporul român a trecut de-a lungul anilor prin multe încercări. În ciuda greutăților pe care le-a avut de îndurat neamul românesc, generație după generație a păstrat unitatea țării. Fiecare generație își trăiește timpul ei și are proiectele ei de viitor. Și noi, uniți, împreună, putem reuși. Pentru că avem o obligație morală față de copiii noștri. Sacrificiile înaintașilor ne obligă să încercăm să trăim prezentul cum se cuvine, să rămânem uniți și să clădim România de mâine, România copiilor noștri. La Mulți Ani, România!”, transmite prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor.

Ziua Națională a României, marcată în Piața 1 Decembrie din Centrul vechi al municipiului Botoșani

Ziua Națională a României va fi marcată la Botoșani începând cu ora 11.00. Manifestările, care au loc în Piața 1 Decembrie din Centrul vechi al municipiului Botoșani cu prezența publicului, vor începe cu intonarea Imnului Național Anul acesta, solistele Loredana Călin, Alina Huțu, Petronela Rusu, Elena Mândrescu și patru instrumentiști ai Orchestrei ”Rapsozii Botoșanilor” vor interpreta Imnul Național.

De asemenea, va avea loc un ceremonial religios, după care vor urma alocuțiunile autorităților. Manifestările se vor încheia cu depuneri de coroane de către autoritățile județene, dar și reprezentanți ai partidelor politice. Ca și la celelalte manifestări cu caracter militar, nu va defila garda de onoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *