Europol: „De la 1 Decembrie, în semn de protest, nu vom mai amenda niciun român”

sofer amendat, stiri, botosani, politieCosmin Andreica, preşedintele Europol, a anunţat că începând cu 1 Decembrie, în semn de protest, nu vor mai amenda niciun român. Întrebat de ce a recurs la acest protest şi ce vor face poliţiştii de la 1 Decembrie, Cosmin Andreica, preşedintele Europol a precizat:

„Da este una din formele de protest. Am gândit forme de protest la care să participe toţi  poliţiştii chiar dacă nu vor fi în stradă, ci la locul de muncă. Protestăm pentru faptul că în România, din păcate, noi ne temem că nu va fi aplicată legea salarizării, pentru că şi anul trecut înainte cu câteva zile de Anul Nou a venit premierul Cîţu cu acea Ordonanță 226 prin care a suspendat aplicarea Legii salarizării din 2017,  care au votat-o toate partidele care se află în acest moment la guvernare.

Europol: „De la 1 Decembrie, în semn de protest, nu vom mai amenda niciun român”

De la 1 Decembrie recomandarea noastră către poliţişti este să fie mai empatici cu cei care încalcă legea contravențională şi să aplice avertismente scrise şi verbale. În 13-15 decembrie vom protesta în faţa prefecturilor din toată ţara. În 16 decembrie vom fi în faţa MAI unde vom protesta. În 17 decembrie, în premieră, vom protesta în faţa partidelor de guvernământ PSD, PNL, UDMR având o singură revendicare: aplicarea legii salarizări începând cu 1 ianuarie 2022. Dacă acest lucru nu se va întâmpla colegii noştri deja strâng notificări pe care le vom depune la angajator prin care vom refuza să mai efectuam ore suplimentare”, a spus Cosmin Andreica, preşedintele Europol la Antena 3. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *