VIDEO Acțiune emoționantă a elevilor de la Colegiul „Mihai Eminescu” din respect pentru cei care au salvat vieți în timpul pandemiei. „Pe-al nostru steag e scris Recunoștință”

Și în acest an elevii și profesorii lor s-au organizat nu doar pentru o activitate în cadrul tradiționalului proiect, ci pentru o dublă manifestare. Propunerile au venit din partea consilierului educativ, dar sugestiile colegilor și ale elevilor au îmbogățit planurile, astfel încât nu a fost prea greu să se mobilizeze, mai ales că peste tot în jurul nostru, de la începutul pandemiei – și obiceiul continuă – se aud mulțumiri și cuvinte de apreciere la adresa celor care și-au făcut datoria pentru comunitate, în lupta cu boala provocată de virusul Sarscov-2, și nu doar revolte și împotriviri, se arată într-un comunicat al instituției de învățământ.

„Astfel, reamintindu-ne de Anul Centenarului, 2018, (cu tricolorul de dimensiuni gigantice de pe stadion și cu numărul 100 luminat), de anul 2019 în care s-a apelat la spiritul de solidaritate în continuarea campaniei ,,O picătură de viață”, ca și de 2020, cu Imnul Național cântat de sute de copii de la mai multe școli din județ într-un proiect online inițiat de elevi și profesori ai colegiului nostru, nu puteam uita în acest an de oamenii pe care de la începutul pandemiei de Coronavirus îi tot numim eroii noștri. Lor le datorăm viața, binele nostru din aceste zile, trecerea mai ușoară prin boală, deși îi purtăm în suflet și pe cei care au fost răpuși de nemiloasa boală și pentru care au rămas doar pomenirea și rugăciunile noastre. Nu puțini sunt chiar cei căzuți în linia întâi, la datoria pe care ei și-au ales-o și prin care au fost de mare folos semenilor”, precizează sursa citată.

În acest an, Ziua Națională a României a fost sărbătorită iarăși în avans. Joi, 25 noiembrie 2021,la lăsarea întunericului, pe terenul de sport al Colegiului Național ,,Mihai Eminescu” Botoșani, din înălțimi se puteau vedea harta României, cu granițele luminate, și în centru, cu litere mari, cuvântul RESPECT, de asemenea, luminat. Au participat 400 de elevi, însoțiți de profesori, care și-au folosit pentru câteva minute lanternele telefoanelor mobile, redând simbolic atitudinea lor față de cei care ne-au ajutat în toată perioada pandemiei (cadre medicale, cadre militare sau din Poliția Română, reprezentanți ai tuturor instituțiilor implicate în lupta cu virusul Sarscov-2, în lupta cu neajunsuri sau cu nevoi de orice fel, cadre didactice, preoți, membri ai unor organizații nonguvernamentale, anonimi ai comunității sau, pur și simplu, oameni de bine).

Luni seară de 29 noiembrie 2021, alte câteva zeci de elevi și-au exprimat recunoștința în scris, ca reprezentanți ai tuturor colegilor de gimnaziu și de liceu, pentru că ei au avut de selectat din numeroasele mesaje și scrisori dedicate eroilor contemporani nouă, celor care sunt pe baricade aproape zi de zi și noapte de noapte, într-o luptă aprigă cu un dușman perfid, virusul Sarscov-2. Pe un banner mare, alb, copiii au scris cele mai reprezentative mesaje de MULȚUMIRE și de RECUNOȘTINȚĂ față de oamenii din comunitatea noastră care merită felicitați de 1 Decembrie 2021, față de cei care și-au făcut nu doar datoria profesională, ci și datoria morală de oameni frumoși la suflet, de români adevărați. În centrul bannerului, ce se găsește pe fațada Colegiului Național ,,Mihai Eminescu” Botoșani, se află scris ,,Pe-al nostru steag e scris RECUNOȘTINȚĂ”, iar suprafața albă este acoperită cu mesaje emoționante, în diferite culori:

Suntem recunoscători pentru viețile salvate!, Mulțumim celor care au comunicat continuu cu noi!, Sacrificiul dumneavoastră va rămâne în inimile noastre!, Ajutorul vostru este de neprețuit!, Vă mulțumim din adâncul inimii!, Dragi eroi din spitale, v-ați riscat viața, ați rămas zi și noapte lângă cei care au avut nevoie de voi. Vă mulțumim și vă respectăm!, Munca voastră nu e în zadar!, Să auziți mereu cuvintele noastre încurajatoare!, Atenția voastră și sprijinul vostru ne-au salvat!, Am învățat de la voi optimismul., Sunteți oameni de încredere și buni specialiști., Vă suntem recunoscători pentru devotamentul de care ați dat dovadă în această perioadă grea prin care trecem., Datorită vouă putem ieși din nou afară., Mulțumim, oameni devotați profesiei voastre!, Recunoștința aduce bucurie și mie, și ție!, Dragi eroi, sunteți tămăduitorii trupurilor, dar și ai sufletelor nostre!, Veți trece și peste aceste timpuri grele cu credință și cu răbdare, iubiți medici, dragi asistente și infirmiere, minunați oameni de bine!, Vă mulțumesc tuturor și fiecăruia în parte!, În momente dificile, v-ați sacrificat timpul, viața și pe cei dragi!, Sunteți o binecuvântare pentru noi!”, Unii eroi poartă capă, în timp ce alții își fac meseria!, Sunteți bune exemple pentru noi, copiii. și  multe altele, la fel de emoționante.

„Așadar, din ,,Suflet de român”, de la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Botoșani, RESPECT și RECUNOȘTINȚĂ de Ziua Națională a României!”, transmit reprezentanții colegiului.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com