Avertizare meteo de ultimă oră! Ce anunță meteorologii până miercuri seară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de intensificări temporare ale vântului, valabilă marți, până la ora 20.00, pentru întreaga țară. 

Potrivit avertizării ANM, local și temporar, în intervalul menționat, vor fi intensificări ale vântului la munte, mai ales la altitudini mari, precum și în regiunile sud-estice, iar în cursul zilei de marți (30 noiembrie) și în sud-vestul teritoriului.
Astfel, se vor înregistra rafale în general de 50…70 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali  începând din dimineața zilei de marți (30 noiembrie) de peste 80…100 km/h și temporar va ninge.

De asemenea, a fost emisă o  avertizare valabilă de pe 30 noiembrie ora 10 – 01 decembrie, ora 20
Fenomene vizate: intensificări temporare ale vântului, precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

 În intervalul menționat, temporar, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală cuprinse în general între 50 și 60 km/h și vor fi precipitații pe arii restrânse moderate cantitativ.
  În sud-estul și sudul extrem al țării, pe parcursul zilei de marți (30 noiembrie) vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare.
La munte va ninge, iar în regiunile intracarpatice în cursul nopții de marți spre miercuri (30 noiembrie/01 decembrie) local vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *