A început construcția a două case de tip familial pentru copii şi a unui centru de zi, la Botoșani

În noiembrie, la Trușești, a început construcția a două case de tip familial pentru copii şi a unui centru de zi, la care vor avea acces şi copii din comunitatea locală. Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a declarat că noile case vor avea nume cu rezonanţă de poveste – „Hansel şi Gretel” și că proiectul le va permite copiilor să se dezvolte într-o structură de asistenţă socială cât mai apropiată de modelul familial.

Cele două case, care vor avea câte cinci dormitoare, bucătărie, cinci băi şi living, vor găzdui 24 de copii. Valoarea proiectului este de 5,5 milioane lei, 2,5 milioane fiind asigurate prin programul Regio, un milion de la bugetul de stat, iar restul de două milioane de lei de Consiliul Județean.

În acest an am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea unui Centru de zi – „Sfântul Andrei – și construirea a două locuințe protejate – Iris și Phoenix. Investițiile, care se vor ridica la aproximativ 3,4 milioane de lei, sunt finanțate atât din bugetul de stat, prin Programul de Interes Național, cât și din bugetul local prin fondurile puse la dispoziție de către Consiliul Județean Botoșani. Scopul proiectului este dezvoltarea de noi servicii sociale prin care să se asigure atât îmbunătățirea calității vieții persoanelor adulte cu dizabilități, cât și oferirea de alternative de sprijin pentru viața independentă și integrarea acestora în comunitate”, a precdizat Doina Federovici.

Cele două case protejate, Iris și Phoenix, vor asigura cazarea pentru 20 de beneficiari, persoane adulte cu dizabilități, în timp ce de serviciile Centrului de zi „Sfântul Andrei” vor beneficia minim 30 de persoane cu dizabilități din locuințele protejate și din comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *