Inspectorul general al IȘJ Botoșani: Testele rapide pentru depistarea infecţiei cu SARS-COV 2 vor fi predate elevilor joi și vineri

Cele peste 150.000 de teste rapide pentru depistarea infecţiei cu SARS-COV- 2 vor fi predate din Botoșani elevilor joi și vineri, a declarat Ada Macovei, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean. Potrivit sursei citate, testele vor fi distribuite, joi si vineri, iar copiii vor fi testati acasa, in familie.

Ca intotdeauna, ne bazam pe responsabilitatea parintilor de a nu-și trimite copiii bolnavi la școală, cel puțin din două motive: copiii bolnavi nu dau randament școlar, iar boala se poate agrava. Trebuie să primeze interesul copiilor și dreptul la sănătate al tuturor, chiar fără a menționa posibilitatea de transmitere, în cazul bolilor contagioase, cum este și cazul de față. Vă asigurăm că noi facem tot posibilul pentru a menține școlile deschise și sigure, iar asta înseamnă personal și elevi sănătoși”, a precizat Ada Macovei.

Testele rapide non-invazive, cu determinare pe baza salivei, au ajuns la Botoșani sâmbătă dimineață. Elevii vor primi câte două kit-uri de testare, iar ezultatele vor fi comunicate ulterior unităţii de învăţământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *