Noi restricţii în România după apariţia tulpinii Omicron. Lista ţărilor din zona roşie a fost actualizată duminică

România ia noi măsuri urgente pentru a limita răspândirea tulpinii Omicron în condiţiile în care tot mai multe state europene au raportat în ultimele ore cazuri de infectare cu această nouă tulpină africană de coronavirus.

Noi restricţii în România după apariţia tulpinii Omicron. Autorităţile de la Bucureşti au actualizat lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Astfel, la lângă Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe, în zona roșie a fost introdusă de astăzi şi Malawi.

„Ieri am avut discuţii cu domnul ministru al Sănătăţii Rafila şi cu doamna Pistol. Au fost de asemenea discuţii în cadrul CNSU. A fost adoptată o hotărâre prin care am întreprins primele măsuri pe care ţara noastră le va lua în acest sens. Ulterior am mai primit încă o nominalizare de ţară e vorba de Malawi de la Comisia Europeană şi în felul acesta a fost nevoie să mai organizăm o şedinţă astăzi şi să completăm hotărârea CNSU de ieri”, a explicat Nicolae Ciucă, în şedinţa de Guvern.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința din 28 noiembrie 2021 Hotărârea numărul 108 privind actualizarea listei statelor de risc epidemiologic și pentru stabilirea unor măsuri necesare în actualul context.

Nicolae Ciucă a precizat că în cadrul întâlnirii de sâmbătă de la Guvern cu ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila s-a discutat despre măsurile pe care România le va lua în contextul apariţiei noii tulpini Omicron şi despre inventarierea capacităţii României de secvenţiere în vederea identificării mai rapide a Omicron, în cazul în care ajunge şi în ţara noastră.

„Pe capitolul măsuri, am discutat cu echipa domnului ministru Rafila şi am identificat că e nevoie în continuare să ne focalizăm atenţia pe ceea ce înseamnă prevenţie şi am inventariat capacitatea de secvenţiere pe care o avem şi am stabilit măsurile astfel încât să putem să ameliorăm această capacitate pentru a putea identifica apariţia virusului în ţara noastră, pentru a putea lua măsuri în timp foarte scurt”, a mai spus premierul Nicolae Ciucă. Vezi aici măsurile stabilite dumica!

Sursa: RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *