VIDEO Șase elevi de la Colegiul „A.T. Laurian” premiați la un concurs internațional cu un film de prezentare a județului Botoșani

botosaniul de susȘase elevi de la Colegiul Național „A.T. Laurian” au câștigat marele premiu la categoria film la concursul internațional „L’amour de la geograpie”. Aceștia au realizat un film de prezentare a judetului Botosani. Este vorba despre Gabriela Avădănei, Andrei Eusebiu Buchi, Bianca Elena Câtea, Larisa Roxana Crețu, Ana Maria Toma și Adelina Vieru.

Concursul este organizat de Societatea de Geografie și Academia de Științe Morale și Politică din Paris. Tinerii urmeaza să meargă în Franța pentru premiere, în perioada 12-16 decembrie la Universitatea din Sorbonne.

Aceștia vor fi premiați în marele Amfiteatru ai Sorbonei. Vor fi invitate un anumit număr de înalte personalități, miniștri, membri de onoare ai Societății, precum SAS Albert al II-lea de Monaco, SAR Charles, Prințul de Wales, Marele Premiu al Societății. De asemenea, vor fi invitați toți principalii președinți ai marilor Societăți Geografice ale lumii: Rusia (Vladimir Poutine, Președintele Consiliului de Administrație, Serghei Choïgou, Ministrul Apărării, Președinte), Marea Britanie ( Patron : ASR Anne, Prințesa Regală, Președinte de onoare : Ducele de Kent, Președinte : Baronesa Chalker de Wallasey, fost ministru de stat), Statele Unite ale Americii, National Geographical Society (Președinte, Tracy W. Wolstencroft), Berlin, Roma, Madrid, Beijing, Tokyo etc.

Primaria Botoșani asigură fondurile pentru această deplasare. Suma de 14.159 de lei este destinată asigurării transportului și cazării celor șase elevi din cadrul Colegiului Național „A.T. Laurian” și a coordonatorului acestora. Filmul realizat va putea fi folosit de Primăria Botoșani pentru promovarea obiectivelor culturale, turistice ale orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *