Sătui să aștepte administrația, mai mulți localnici și-au asfaltat singuri drumul spre cimitir

Foto: Bistrita Express

Localnicii din Tărlișua, județul Bistrița Năsăud, s-au săturat să aștepte ca administrația să le asfalteze drumul spre cimitir, așa că l-au făcut singuri. Este vorba despre o porțiune de 200 de metri de drum, iar totul a început după mai multe apeluri pe Facebook, potrivit Bistrița Express.

 Au participat 117 localnici: unii cu donația, unii cu munca, iar alții cu ambele.

Mobilizarea a sunat-o un fost candidat la primărie, acum consilier local, Ioan Rus, antreprenor al unei mici firme de construcții. Consilierului, care obișnuia să facă frecvent  live-uri pe pagina sa de facebook,  i-a trecut  prin cap să folosească rețeaua de socializare pentru a strânge bani să cumpere asfalt pentru noul drum  si sa gestioneze totul, la vedere. Spune acum că acțiunea sa n-ar avea treaba cu politica. Primarul localității îl contrazice și răspunde că totul e cu substrat, dar apreciază că oamenii din comună s-au mobilizat.

Cum a decurs operațiunea ”facem drumul spre cimitir”?

Pentru că terenul nu e pe domeniul public, ci e proprietatea Bisericii Ortodoxe,  Ioan Rus i-a cerut voie părintelui din comună, un preot tânăr, să poată facă drumul. Acceptul ar fi venit, verbal, cu mulțumiri, spune inițiatorul. Apoi a stat de vorbă cu un alt mic întreprinzător din comună, un tânăr, căruia îi murise mama în urmă cu o lună și care făcuse deja ceva amenajări pe drum, pentru a permite accesul cortegiului. . Apoi, împreună cu alți câțiva voluntari au pus pietriș: ” am dus două mașini de pietriș  acolo, am făcut voluntariat, n-a fost ușor sa pui piatra acolo, terenul e în panta mare”  a explicat pentru Bistrița Express consilierul.

Sursa: Bistritaexpress

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *