Vin ninsorile în România! Anunțul făcut de meteorologi pentru întreaga țară

Vin ninsorile în România. Temperaturile o iau razna complet, iar fenomenele meteorologice iau cu asalt întreaga țară. Mihai Huştiu, de la Administraţia Naţională de Meteorologie trage semnalul de alarmă precizând care vor fi cele mai afectate zone.

După un final de săptămână călduros, o vreme fără precedent lovește întreaga țară. Meteorologii anunță vreme schimbătoare pentru minivacanţa de 1 Decembrie. Mai exact, perioada minivacanței va fi marcată de temperaturi mai scăzute şi chiar de ninsori la munte.

Mihai Huştiu, de la Administraţia Naţională de Meteorologie a vorbit despre schimbările meteorologice care ne așteaptă. Acesta susține că deși vremea va fi caldă în weekend, cu temperaturi de până la 17 grade, în alte zone va fi exact oposul.

Totodată, acesta a mai precizat că de la începutul săptămânii viitoare va începe procesul de răcire care va afecta întreaga țară. Meteorologul anunță fenomene meteorologice extreme, lapoviță, ninsoare, atât la munte cât și în alte părți ale țării.

„Vom avea parte de o încălzire în acest weekend – temperaturi de primăvară, temperaturi de 16 – 17 grade în partea de sud-est a țării. Va fi cald inclusiv în zona de munte; aici, pe Valea Prahovei sunt estimate temperaturi de 8 – 10 grade. Ca urmare, vor fi mai ales ploi, inclusiv la munte, și doar pe creste, lapoviță și chiar ninsoare. Însă, la începutul săptămânii viitoare, vremea va intra într-un proces de răcire, ce va cuprinde întreaga țară. Ziua de 1 decembrie va fi uşor mai caldă faţă de ziua de 30 noiembrie, temperaturi, temperaturi maxime între 1 și 11 grade în general, cu 8 – 9 grade în Capitală, și cu precipitații locale în nord-vest și centru, în special acolo, dar pe lângă ploi, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

La munte, ninsori pe 30 noiembrie și 1 decembrie, iar în partea de sud a țării, vântul, ce va avea intensificări temporare în aceste zile de 30 noiembrie și de 1 decembrie”, a declarat Mihai Huştiu de la ANM, pentru Rador.

Sursa: Capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *