O femeie din Botoșani care a vândut produse Adidas și Gucci false condamnată cu … „avertisment”

O femeie din Botoșani care a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni la legea privind mărcile şi indicaţiile geografice a fost condamnată, vineri, cu un avertisment. Femeia, care a vândut produse Adidas și Gucci false, a fost condamnată, în primă instanță, de Judecătoria Botoșani la șase luni de închisoare cu suspendare.

Curtea de Apel Suceava a îmblânzit pedeapsa aplicată botoșănencei și a decis să îi aplice acesteia doar un avertisment, atrăgându-i „atenţia asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune în cazul în care va mai comite infracţiuni”.

Solutia pe scurt (portal.just.ro):

În temeiul art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite apelul declarat de inculpata Murgu Cristina împotriva sentinţei penale nr.659 din data de 29.06.2021 pronunţată de Judecătoria Botoşani în dosar nr. 4599/193/2020. Desfiinţează în parte sentinţa penală mai sus menţionată şi în rejudecare: Înlătură din sentinţă dispoziţiile de condamnare a inculpatei şi de aplicare a disp.art.91 Cod penal, art.92 Cod penal, art.93 alin.1 Cod penal, art.93 alin.2 lit.b Cod penal, art.93 alin.3 Cod penal şi art.91 alin.4 Cod penal. În temeiul art. 396 alin. 1, 3 Cod procedură penală raportat la art. 80 Cod penal, renunţă la aplicarea pedepsei faţă de inculpata Murgu Cristina sub aspectul săvârşirii infractiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare prev. de art. 90 alin. 1 lit. b din Legea nr. 84/1998, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală. În temeiul art. 81 Cod penal, aplică inculpatei un avertisment, atrăgându-i atenţia asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune în cazul în care va mai comite infracţiuni, respectiv lipsa posibilităţii de a mai beneficia de instituţia renunţării la aplicarea pedepsei, conform art. 80 alin. 2 lit. b Cod penal. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei care nu sunt contrare prezentei decizii. În temeiul art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată azi 26.10.2021, prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art.405 alin.1 teza finală Cod procedură penală.
Document: Hotarâre  833/2021  26.11.2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *