Secetă prelungită la Botoșani! Debitul râului Prut este la cel mai scăzut nivel din ultimii şase ani

Debitul râului Prut este la cel mai scăzut nivel din ultimii şase ani, pe fondul unei secete prelungite, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, directorul Barajului Stânca-Costeşti, Mircea Vucovici.
Potrivit acestuia, la Staţia hidrometrică de la Rădăuţi Prut, debitul râului este de 18,6 mc/s, în condiţiile în care media multianuală a Prutului este de 81 mc/s, scrie Agerpres.ro.

“Este o secetă puternică. debitul scăzut nu creează probleme deocamdată, pentru că nu s-au introdus restricţii în ceea ce priveşte consumurile de apă. Atunci când se introdus restricţii, prima dată se văduvesc irigaţiile şi în ultima etapă se fac restricţii de apă pentru populaţie“, a afirmat, pentru sursa citată, Vucovici.

Debitul evacuat din Barajul Stânca- Costeşti este în prezent de 32 mc/s, ceea ce asigură necesarul de apă pentru localităţile din aval.

Lacul de la Stânca-Costeşti are o capacitate de 1,4 miliarde metri cubi, însă în acest moment volumul de apă existent este de doar 444,2 milioane metri cubi, ceea ce reprezintă o treime din capacitatea proiectată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com