Hotărârea privind accesul liber al elevilor în curțile și pe terenurile de sport ale școlilor din municipiul Botoșani, revocată de prefect

Hotărârea de Consiliu Local privind accesul liber al elevilor în curțile și pe terenurile de sport din școli din municipiul Botoșani, a fost revocată de prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor.

Hotărârea din 30 august a fost revocată urmare a mai multor nereguli, potrivit unui comunicat al Instituției Prefectului, una dintre acestea fiind schimbarea destinației terenurilor de sport ale unităților de învățământ fără avizul Ministerului Educației.

Din acest motiv, și secretarul general al UAT Botoșani a refuzat contrasemnarea pentru legalitate a hotărârii prin întocmirea unui referat de motivare, comunicat Instituției Prefectului Botoșani. Mai mult decât atât, s-a constat că dreptul de administrare a terenurilor a fost transmis, încă din anul 2017, de către Consiliul Local Botoșani către unitățile de învățământ, acestea fiind cele care exercită dreptul de folosință, posesie și dispoziție materială cu privire la terenurile de sport ale unitățile de învățământ, problemă semnalată și de către secretarul general al UAT Botoșani în referatul de motivare refuz viză legalitate”, se mai precizează în informarea Instituției Prefectului.

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a precizat că soluția de intrare în legalitate stă la Primăria Botoșani.

Soluția este în continuare la Primăria Botoșani care are mai multe variante de lucru pentru a intra în legalitate și pentru a folosi terenurile de sport ale școlilor așa cum își doresc consilierii locali,” a declarat prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *