Ministrul Muncii, Marius Budăi: Exclus să cresc vârsta de pensionare. Nu putem să scoatem oamenii la pensie cu picioarele înainte”

Vârstă pensionare. Noul ministru al Muncii, Marius Budăi, spune ferm că este exclusă creşterea vârstei de pensionare. Vârstă pensionare. “Nu putem să-i scoatem pe oameni din birou cu picioarele înainte”, a declarat Marius Budăi, la preluarea mandatului.

Precizarea ministrului vine în contextul în care, în urmă cu o lună, preşedintele Casei de Pensii anunţa că vârsta de pensionare la femei va creşte treptat de la 61 la 63 de ani până în ianuarie 2030.

Exclus să cresc vârsta de pensionare atât timp cât voi fi ministru. Am explicat foarte clar şi mi-am asumat şi în guvernarea trecută o scrisoare către Comisia Europeană în care am explicat Comisiei că noi în România trebuie mai întâi să ridicăm speranţa de viaţă şi abia ulterior să ne gândim la eventuale creşteri a vârstei de pensionare“, a declarat Marius Budăi.

Vârstă pensionare. Speranţa de viaţă pentru bărbaţi este de 70 de ani şi şase luni

Speranţa de viaţă pentru bărbaţi este de 70 de ani şi şase luni. Speranţa de viaţă sănătoasă este în jur de 51-60 de ani. Nu putem să spunem că noi scoatem oamenii la pensie cu picioarele înainte din producţie, din birouri şi de acolo de unde lucrează“, a susţinut, vineri, ministrul Muncii, potrivit antena3

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com