Alexandru Rafila, două măsuri pentru valul 5 al pandemiei: “Sunt absolut necesare, pot evita o mortalitate excesivă”

Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătății, a anunțat, joi, că pregătirile pentru valul cinci al pandemiei COVID reprezintă una dintre prioritățile mandatului său.

Medicul a declarat că pregătirile pentru următorul val al pandemiei trebuie să înceapă de urgență, pentru ca efectele să fie diminuate.

“Dezvoltarea sistemului de asistenţă medicală ambulatorie şi creşterea capacităţii de testarea sunt două măsuri absolut necesare, pentru că ele pot duce la controlul pandemiei şi pot evita o mortalitate excesivă, cum s-a întâmplat în acest val patru.

Din păcate, lumea se duce foarte târziu la medic şi aşa apar complicaţii foarte greu de gestionat”, a spus, joi, noul ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Întrebat cum va creşte capacitatea de testare, medicul a spus că se gândeşte la implicarea mai activă a medicilor de familie.

“În primul rând, să găsim o parte din centrele de vaccinare care să facă şi testare, prin fluxuri separate. Apoi, trebuie încurajată testarea prin medicii de familie. Orice persoană simptomatică are acces la testare gratuită”, a explicat, joi, Alexandru Rafila.

Sursa: antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com