Apartamentele noi cu sisteme descentralizate de ventilație controlată – soluția corectă pentru locuințe cât mai eficiente energetic și mai sănătoase

Ansamblul de apartamente Premium, UNIQUE Residence Maxim Gorki, asigură noilor proprietari și pachete de dotări – unicat în piață – pentru locuințe care respiră!

Pentru ca eficiența energetică să ne salveze buzunarul și pentru a ne menține sănătoși, nu este eficient să ne izolăm în locuințe ca într-un balon!

Ventilarea unui apartament modern, izolat termic corespunzător, printr-un sistem de ventilație cu recuperare de căldură este o certitudine și este esențială. Altfel, având în vedere că în locuința modernă peste 50% din pierderile termice sunt produc prin ventilație, mare parte din avantaje se irosesc.

Ventilația controlată cu recuperare de căldură – sistem centralizat versus descentralizat

Un sistem centralizat, presupune o unitate de ventilație montată într-o cameră tehnică sau la nivelul superior al  clădirii/locuinței și trasee de tubulatură pentru fiecare încăpere, iar un sistem descentralizat, înseamnă unități independente în fiecare cameră de locuit, fără trasee de tubulatură și cu un modul de automatizare și comanda pentru toate unitățile.

La o locuință în faza de proiect se poate interveni prin gândirea traseelor de tubulatură, a regimului de înălțime al camerelor (pentru a face loc acestor trasee), pe când dacă aceasta este deja construită, nu se mai poate interveni iar modificările ar implica costuri considerabile sau chiar lipsa unor soluții estetice și funcționale rezonabile.

În funcție de suprafața locuinței, în general la suprafețe până în 160 mp, cu 2-4 dormitoare, sistemele descentralizate oferă o soluție mult mai eficientă cost/beneficii.

La locuințele deja construite și în vederea unor modernizări ulterioare, sistemele descentralizate de ultimă generație, cu sistem regenerativ, sunt de asemenea preferate pentru montajul lor rapid și eficiența ridicată, reprezentând soluția ideală de eficientizare energetică a acestor spații de locuit.

În general sistemele de ventilație cu recuperare de căldura se întâlnesc în spatiile publice, mall-uri, super-magazine, clădiri de birouri, acolo unde normativele în vigoare impun acest lucru ca obligatoriu.

Sistemele descentralizate de ventilație își fac tot mai mult loc în sectorul rezidențial, ca urmare a costurilor reduse și eficienței ridicate, permițând accesul unui număr larg de posesori de locuințe la beneficiile ventilației cu recuperare de căldură. (vezi mai mult despre Ventilație centralizată versus descentralizată…)

 Proprietarii UNIQUE Residence nu vor locui într-un apartament oarecare!

Ne preocupă cum vor trăi clienții noștri, pentru care, cu atât mai mult în contextul actual, asigurăm dotări pentru condiții superioare de calitate a mediului fiecărei locuințe:

IZOLAȚIE – confort fonic și termic de nivel superior: pereți exteriori din cărămidă, termo-sisteme cu vată bazaltică, încălzire în pardoseală UPONOR, geamuri Tripan, tâmplărie din aluminiu SCHUCO (Germania);

VENTILAȚIE –  filtrare și control pentru un aer de calitate: sisteme de tratare a aerului BROFER (Italia);

AUTOMATIZARE –  sisteme de protecție și confort Smart Home LOXONE (Austria), controlate prin aplicația dedicată UNIQUE Residence.

UNIQUE Residence – proiecte rezidențiale create să răspundă în fapt aşteptărilor fiecăruia!

Stadii de realizare a proiectelor rezidențiale UNIQUE Residence dezvoltate în Botoșani, Iași și Focșani:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *