Preot mort după ce a fost lovit de tren

Preotul Vasile Benchea, din Blaj, și-a pierdut viața luni, 22 noiembrie, în jurul orei 18.30, după ce a fost lovit de un tren, în zona Gării CFR Blaj, la ieșirea spre localitatea Valea Lungă. Vasile Benchea, care slujea ca preot la Biserica „Sfanta Maria”, din Blaj, mergea pe calea ferată în momentul în care a fost lovit de tren. Din primele informații, se pare că mecanicul ar fi semnalizat acustic de mai multe ori, însă acesta nu a coborât de pe calea ferată, a scris alba24.ro.

Potrivit IPJ Alba, în jurul orei 18.30, polițiștii Postului de Poliție Transport Feroviar Blaj au fost sesizați de către impiegatul de mișcare al stației, cu privire la faptul că, la ieșirea din Stația Blaj, spre Valea Lungă, o persoană a fost acroșată de un tren.

Din primele cercetări efectuate de polițiștii deplasați la locul accidentului, a rezultat că un bărbat, în vârstă de 62 de ani, din Blaj, ar fi circulat pe calea ferată, împrejurare în care a fost acroșat de un tren de marfă. În urma leziunilor suferite, acesta și-a pierdut viața.

Preotul Vasile Benchea avea 62 de ani

”Părintele Vasile Benchea s-a născut în satul Lupu (jud. Alba), la data de 24 februarie 1959, din părinții binecredincioși Gheorghe și Rozalia, pe care i-a binecuvântat Dumnezeu cu patru băieți și trei fete: Gheorghe, Paraschiva, Ilarie, Maria, Ana, Ioan și Vasile. Cei patru fii ai familiei Benchea au urmat cursuri de teologie, devenind slujitori vrednici ai Sfântului Altar.

Părintele Vasile a efectuat studiile primare și gimnaziale în satul natal Lupu. De mic copil a avut vocație pentru slujirea lui Dumnezeu și a aproapelui, urmând cursurile Seminarului Teologic Ortodox Român din Cluj-Napoca, în perioada anilor 1975-1980. După efectuarea stagiului militar, între anii 1980-1981, urmează cursurile Facultății de Teologie din Sibiu, obținând licența în teologie în anul 1985, cu tema „Cunoașterea lui Dumnezeu”, avându-l coordonator pe părintele profesor Ioan I. Ică.

Sursa:antena3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *