FOTO Amenzi de 50.000 de lei după un accident la Botoșani

Amenzi de 50.000 de lei după accidentul care  a avut loc, pe 5 noiembrie, în orașul Flămânzi. Un autoturism a intrat în coliziune cu o autoutilitară care transporta deșeuri medicale.  Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani – ISU Botosani a sesizat Garda de Mediu cu privire la acest accident, iar comisarii au început verificările.

Aceștia au constatat că autospeciala „nu era marcată şi inscripţionată cu datele de identificare ale societăţii transportatoare pe ambele părţi laterale, activitatea prestată „Transport deşeuri periculoase rezultate din activitatea medicală”, pictograma „Pericol biologic”, nu deține sisteme de asigurare împotriva răspândirii deşeurilor periculoase în mediu în caz de accident, nu deține o trusă sau un minicompartiment ce conţine saci din plastic, echipament de protecţie, echipamente de curăţenie, dezinfecţie,nu au fost identificate containere din plastic cu capac, tip europubelă, în care sunt depozitate deşeurile ambalate în timpul transportului, în condiţii de siguranţă”.

Totodată, existau nereguli cu privire la formularele de transport a deșeurilor, de aprobare a transportului, iar operatorul economic care deținea autoutilitara nu a informat Agentia pentru Protectia Mediului Botosani și Garda de Mediu Botoșani privind accidentul respectiv.

Totodată comisarii de mediu s-au autosesizat pentru alte două autoutilitare, parcate la o distanță de aproximativ 10 m de la locul accidentului, acestea aparținând unui alt operator economic cu activitate de transport deșeuri periculoase rezultate din activitatea medicală. Organele de control au solicitat deschiderea compartimentului marfă, pentru verificarea conformării cu legislația de mediu în vigoare. La deschiderea ușilor, saci încarcăți cu deșeuri medicale au căzut pe șosea, întrucât aceștia erau depozitați atât pe pardoseală, cât și deasupra europubelelor de PVC”, susțin cei de la Garda de Mediu.

Probleme au fost găsite și pentru cel de-al doilea operator economic atât în privința documentelor, cât și nereguli tehnice ale autoutilitarei.

„S-au stabilit măsuri cu termen, în vederea remedierii tuturor neconformităților constatate și s-au aplicat pentru ambii operatori economici cu activitate „Transport deşeuri periculoase rezultate din activitatea medicală” două sancțiuni contavenționale în valoare de 50.000 lei”, precizează Garda de Mediu.

FOTO Accident la Botoșani! O mașină care transporta deșeuri medicale, implicată într-un accident. Un bărbat a fost rănit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *