O secție COVID a Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani revine pe specializare. Paturile pentru pacienții COVID, ocupate la 36%

Paturile destinate bolnavilor COVID din cadrul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani sunt ocupate în proporție de 36%. Asta după ce numărul infectărilor cu noul coronavirus a scăzut simțitor în ultimele săptămâni în județ.

Potrivit datelor prezentate de reprezentanții Spitalului Județean. din cele 236 de paturi aprobate pentru bolnavii COVID 19, doar 85 sunt ocupate la această dată, De asemenea, pe secția ATI COVID, din cele 17 paturi, doar șapte sunt ocupate.  Și paturile rezervate suspecților COVID sunt ocupate la jumătate, din cele 53 disponibile fiind ocupate 22. Dacă în luna octombrie erau aprobate 360 de paturi pentru bolnavii COVID în cadrul unității spitalicești, în noiembrie numărul paturilor pentru această categorie de pacienți s-a redus la 253.

Urmare a scăderii cazurilor, Secția de Chirurgie Plastică și Reparatorie s-a transformat în secție non-COVID.

Secția Chirurgie Plastică și Reparatorie care are 25 paturi și era COVID, s-a transformat în secție non COVID, iar Secția Urologie, tot cu 25 de paturi, s-a transformat din secție COVID în secție de suspecți. S-a propus și reducerea pentru secția COVID ATI a numărului de paturi de la 17 la 15. Astăzi sunt 85 de paturi ocupate pe secțiile COVID din 236”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Și prezentările la triajul UPU de la Spitalul Județean au scăzut. Dacă în luna octombrie s-au înregistrat 148 de examinări, în noiembrie au fost 119 examinări

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *