FOTO Bărbat prins de polițiștii de frontieră botoșăneni cu o carte de identitate falsă. Ce explicație le-a dat oamenilor legii

Un bărbat de 42 de ani, cetățean al Republicii Moldova, a fost prins de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca cu o carte de identitate românească falsă.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, în data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 22.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca  s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autovehicul, un cetățean din R. Moldova în vârstă de 42 de ani.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, ocazie cu care, în căptușeala borsetei acestuia a fost descoperită ascunsă o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având  imprimate datele și fotografia unei alte persoane. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals total”, se precizează în comunicatul respectiv.

Bărbatul le-a declarat polițiștilor că a fost contactat de un concetățean, care l-a rugat să transporte documentul în Franța și că nu avea cunoștință despre faptul că acesta este fals ori falsificat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com