OMS nu ne mai dă nicio șansă. Se cere purtarea măștii în casă

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este „foarte îngrijorată” de răspândirea Covid-19 în Europa, în timp ce continentul se luptă cu un nou val de infecții. Directorul regional dr. Hans Kluge a avertizat că peste 700.000 de decese ar putea fi înregistrate până în martie, dacă nu se iau măsuri drastice.

Dr. Kluge a spus că  purtarea măștilor ar putea ajuta imediat şi recomandă utilizarea lor şi acasă. Avertismentul vine în momentul în care mai multe națiuni raportează rate record de infecție și introduc blocări complete și parțiale.

Mai mult, dr. Kluge a spus că în spatele răspândirii au stat factori precum sezonul rece, acoperirea insuficientă a vaccinurilor și dominația regională a variantei Delta, mai transmisibile. Biroul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a avertizat că decesele vor creşte alarmant ca urmare a infectării cu COVID-19.

Decesele de Covid în Europa vor depăși 2 milioane până în martie, spune OMS. Totalul deceselor din Europa cauzate de Covid-19 este probabil să depășească 2 milioane până în martie anul viitor, a declarat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), adăugând că pandemia a devenit cauza numărul unu de deces în regiune, scrie theguradian.

În acest context, dr. Kluge a spus că măsurile obligatorii de vaccinare ar trebui privite ca o „ultimă soluție”, dar că ar fi „foarte oportun” să existe o „dezbatere juridică și societală” despre această problemă.

„Înainte de asta, există alte mijloace precum permisul Covid”, a spus el, adăugând că aceasta „nu este o restricție a libertății, ci mai degrabă este un instrument pentru a ne păstra libertatea individuală”.

Sursa: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *