FOTO! Cum arată drumul strategic ce străbate județul Botoșani și unde s-a turnat primul strat de asfalt. Anunțul făcut de președintele Consiliului Județean

Lucrările continuă într-un ritm susținut pe Drumul Strategic, până la aaceastă dată fiind turnat primul strat de asfalt pe o porțiune de 35 de kilometri, anunță președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.
Potrivit sursei citate, constructorii de pe cele trei loturi lucrează la infrastructura porțiunilor de drum pe care încă nu s-a turnat primul strat de asfalt.
S-au abordat noi sectoare de lucru, unde se lărgește calea de rulare, se pune piatră, se sapă și betonează șanțurile și rigolele, se refac podurile, lucrări care se pot efectua în această perioadă. De asemenea, constructorii care au reușit să toarne primul strat de asfalt, vorbim de 35 de kilometri pe loturi 1 și 3, efectuează marcajul temporar, cu vopsea galbenă pentru a pregăti drumul de iarnă. Se muncește susținut și avem determinarea de a face o lucrare de calitate, care să asigure dezvoltarea regiunii de sud a județului”, a declarat Doina Federovici.
Investiția se ridică la 100 de milioane de euro, din care o treime este asigurată de către Consiliul Județean Botoșani.
Investiția este una dintre cele mai importante din istoria recentă a județului și vizează modernizarea a peste 100 de kilometri de drum, adică aproximativ 16% din întreaga rețea de drumuri județene a Botoșaniului”, mai spune Doina Federovici.
Sursa foto: facebook Doina Federovici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *