Primărie din Botoșani amendată de Garda de Mediu

O primărie din județul Botoșani a fost amendată de comisarii Gărzii de Mediu Botoșani. Este vorba despre Primăria Frumușica, care a fost sancționată cu 10.000 lei pentru că în localitate nu se asigură colectarea separată pentru deșeurile de hârtie, metal și sticlă.

Totodată, comisarii Gărzii de Mediu au stabilit un termen pentru remedierea acestei probleme și luare măsurilor astfel încât să fie respectate prevederile legale în ceea ce privește colectarea deșeurilor.

Ca urmare a controlului pentru verificarea stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanță privind gestionarea deșeurilor municipale (conform PNGD) și a stării de salubritate a localităților, comisarii Gărzii de Mediu Botoșani au constatat că pe raza UAT Frumușica nu se asigură colectarea separată pentru deşeurile de hârtie, metal, plastic şi sticlă din deşeurile municipale; și nu s-a atins, până la data de 31 decembrie 2020, un nivel de pregătire pentru reutilizare şi reciclare de minimum 50% din masa totală generată, cel puţin pentru deşeurile de hârtie, metal, plastic şi sticlă provenind din deşeurile menajere sau, după caz, din alte surse, în măsura în care aceste fluxuri de deşeuri sunt similare deşeurilor care provin din gospodării. Pentru neconformitățile constatate s-au stabilit măsuri cu termen în vederea remedierii. Faptele sus menționate contravin prevederilor legale privind regimul deșeurilor și au fost sancționate cu amendă de 10.000 lei”, precizează Garda de Mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *