Doi preoți din Botoșani acuzați că au dat credincioșii vaccinați afară din biserică. „Chiar li s-a smuls masca de pe față”

Doi preoți din județul Botoșani sunt acuzați că au dat afară din biserică credincioșii vaccinați și le-au smuls măștile de pe față celor care purtau aceste protecții. Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, Monica Adăscăliței, susține că aceste cazuri au fost sesizate în două localități din județ, iar cei care au făcut sesizările la DSP au depus chiar și înregistrări video în acest sens.

Avem niște reclamații la nivelul DSP-ului legat de faptul că-n două localități din județul Botoșani preotul, în timpul slujbei, a recomandat ieșirea din biserică a persoanelor vaccinate, li s-a atras atenția să nu poarte mască, chiar li s-a smuls masca de pe față”, a declarat Monica Adăscăliței.

Autoritățile sanitare au demarat o anchetă cu privire la aceste cazuri. Mai mult decât atât, mai mulți localnici din comunele respective au mers la DSP și s-au plâns și de medicii de familie din zonă, astfel că și aceștia sunt vizați de o anchetă a DSP. De asemenea, Monica Adăscăliței recunoaște că sunt și preoți în județ care susțin activitatea de vaccinare și le recomandă enoriașilor să se imunizeze.

„Vom încerca să avem o discuție în această săptămână cu reprezentanții Bisericii la nivelul județului Botoșani”, a precizat șefa DSP.

One thought on “Doi preoți din Botoșani acuzați că au dat credincioșii vaccinați afară din biserică. „Chiar li s-a smuls masca de pe față”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *