Cât durează imunitatea după schema completă de vaccinare cu Pfizer. Explicațiile specialiștilor

Fondatorul Biontech, Ugur Sahin, afirmă că protecția anti-COVID dezvoltată de vaccinarea cu serul Pfizer este foarte ridicată și după 9 luni de la inoculare, scrie Blick, care preia un interviu publicat de ediția de duminică a ziarului german Bild.

„Oamenii care au fost vaccinați se confruntă rareori cu forme grave ce necesită spitalizare. Dacă persoanele care au fost vaccinate se infectează cu Covid-19, boala este uşoară sau moderată, în majoritatea cazurilor”, a declarat Ugur Sahin în interviul acordat Blid.

Potrivit șefului Biontech, „protecția împotriva-COVID este încă foarte ridicată în luna a noua, după schema completă de vaccinare”. Totuși, formele severe de Covid-19 ar putea apărea în continuare la vârstnici și la pacienții cu factori de risc, cum ar fi boli anterioare, obezitate și un sistem imunitar slab sau un sistem imunitar suprimat de medicamente, spune cercetătorul.

”Protecția împotriva tratamentului spitalicesc este de 85%, protecția împotriva tratamentului medical în secțiile de Terapie Intensivă este chiar de 90%.”, spune fondatorul.

„Boosterele” oferă o protecție și mai completă „Potrivit propriilor noastre studii clinice, doza booster ar putea crește răspunsul imunitar al organismului pentru o protecție și mai completă. Protecția împotriva formelor grave ajunge la peste 97 la sută”, a declarat Sahin. Iar „boosterele” ajută și la ruperea altor lanțuri de infecție, a explicat omul de știință. Acest lucru „reduce probabilitatea unor noi variante de virus problematice. Asta ne-ar putea ajuta să trecem prin iarna grea care urmează”.

Vaccinare în fiecare an, în viitor? Vaccinările triple, spune Sahin, „sunt un concept de vaccinare consacrat, un concept cunoscut în cazul altor agenți patogeni”, adăgând că „schema finală de vaccinare depinde și de noile variante de virus”. Este prematur să ne întrebăm dacă va fi necesară o nouă vaccinare de rapel în fiecare an, în viitor, spune fondatorul companiei germane. „În prezent, nu suntem îngrijorați de noile variante”, conchide Sahin.

Sursa: libertatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *