Iată 3 lucruri pe care trebuie să le faci pentru mașina ta înainte să pleci la drum lung


Vrei să mergi într-o vacanță sau pur și simplu să ieși pentru un weekend din oraș? Atunci este momentul să te pregătești de drum. După ce ți-ai pus la punct toate bagajele, sunt și anumite lucruri pe care trebuie să le faci pentru mașina ta, bineînțeles pe lângă alimentarea cu motorină sau benzină pentru drum. Dacă îți dorești să descoperi care sunt acestea, citește în continuare acest articol.

Află ce pregătiri pentru mașină trebuie să faci înainte de a părăsi orașul:

 

Asigurarea

Un lucru pe care trebuie să îl verifici destul de des este asigurarea. Aceasta este foarte importantă, iar în lipsa ei poți avea parte de foarte mult neplăceri. De aceea, cea mai bună idee pentru a ține evidența mai ușor lucrurilor de genul acesta este să îți notezi în calendar data în care ai facut asigurarea și data în care aceaast expiră. Eventual poți pune un reminder sau o alarmă cu câteva zile înainte de expirare pentru a fi sigur că nu vei uita să o reînnoiești. Este indicat ca de fiecare dată când pleci la drum cu mașina să verifici dacă mai ai asigurare auto sau dacă este nevoie să faci una nouă.

Presiunea la roți

Un alt obicei pe care ar trebui să îl dezvolți odată cu timpul este să verifici și să faci presiunea la roți. În cazul în care roțile sunt desumflate sau prea umflate, poți avea parte de neplăceri pe parcursul drumului. Nu este o situație pe care să o ignori, fiind un astpect destul de important de care trebuie să ții cont atunci când te urci la volan. Aceste verificări durează câteva minute și se pot efectua în majoritatea stațiilor de alimentare de la tot pasul.

 

Rovinieta

Dacă nu ești genul de persoană care să își facă rovinieta pentru un an întreg, atunci înainte de a ieși din oraș nu uita să verifici valabilitatea acesteia. Dacă nu mai ai bonul, poți face o verificare de rovinietă aici, rapid și simplu fără nicio problemă. Amenzile pentru lipsa rovinietei sunt mari și este important să nu riști absolut nimic atunci când părăsești orașul sau chiar țara. Ai grijă ca toate actele să fie puse la punct și să nu îți lipsească nimic în cazul în care vei da pe drum de un control.

Este important ca atunci când te decizi să pleci la drum lung să îți pregătești mașina așa cum se cuvine. Alimentează, fă presiunea la roți, verifică rovinieta și fă-ți asigurare auto dacă este nevoie. Cu siguranță nu îți dorești să pleci la drum stresat, gândindu-te la alte lucruri care să îți strice starea de bine. Relaxează-te în weekend sau chiar în vacanță pregătind din timp mașina pentru drum. De asemenea, un lucru important pe care trebuie să te asiguri că îl ai la tine atunci când pleci pe traseu este lichidul de parbriz. Fă mereu o verificare înainte de a porni mașina.

Sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *