FOTO! Computer tomograf de ultimă generație în dotarea Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani. Unitatea va mai primi echipamente și aparatură medicală, necesare prevenirii infectării cu COVID-19

Un nou computer tomograf a intrat în dotarea Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani. Aparatul medical a fost achiziționat din fonduri europene, prin proiectul „Creșterea capacității de răspuns adecvat în serviciile medicale oferite pacienților, confirmați cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, prin dotarea cu echipamente și aparatură medicală”, finanțat prin POIM, anunță președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.

În perioada care urmează se va lucra intens la montarea CT-ului, se va demara procedura de acreditare și cea de contractare a serviciilor pentru decontarea investigațiilor de către Casa de Sănătate, astfel încât botoșănenii să beneficieze de cele mai bune servicii medicale.  CT-ul ce se montează la Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani este unul de ultimă generație, la nivel de hardware fiind valabil și peste cinci ani”, a precizat Doina Federovici.

Potrivist sursei citate, CT-ul este comparabil cu cel de la Spitalul „Sfântul Spiridon” Iași și are 128 secțiuni/rotații atât în mod axial cât și elicoidal, iar durata maximă a unei expuneri în spirală este 100 secunde, ceea ce reduce efectele nocive asupra pacienților.

Proiectul mai prevede dotarea cu echipamente și aparatură medicală, necesare prevenirii infectării cu COVID-19, dar și tratamentului pentru pacienții infectați. Este vorba de un aparat pentru determinarea gazelor și ionilor din sânge POC3, de trei analizoare pentru hematologie și biochimie, de un aparat radiologic digital, de patru sisteme UV de purificare a aerului și de două autoclave. Aceste dotări vor contribui, totodată, la creșterea capacității de diagnosticare și la îmbunătățirea monitorizării pacienților vindecați.

Obiectivul actualei echipe administrative de la Botoșani este de a investi masiv în sănătate, fie că vorbim de spitalele din subordinea municipalității sau cele ale Consiliului Județean Botoșani pentru că vrem ca botoșănenii să beneficieze de servicii de sănătate la stat ca la privat”, a mai spus Federovici.

One thought on “FOTO! Computer tomograf de ultimă generație în dotarea Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani. Unitatea va mai primi echipamente și aparatură medicală, necesare prevenirii infectării cu COVID-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *