Chioșcurile de pe Pietonalul Unirii din Botoșani vor fi desființate și vor fi extinse terasele estivale

Chioșcurile de pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani vor fi desființate și vor fi extinse terasele estivale. Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, propune modificarea Regulamentului privind desfășurarea activităților în zonele publice ale municipiului, respectiv în zona Pietonalul Unirii.

Astfel, se va renunța la amplasamentele pentru chioșcuri pentru comerț, respectiv chioșcurile de presă și fast-food, precum și la chioșcul info-turism. În schimb, se propune suplimentarea cu suprafețe destinate teraselor estivale în zonele: complex comercial Unirii, zona hotel Rapsodia, la parterul blocurilor de locuințe cu spații comerciale la parter (cu acordul notarial al proprietarilor direct învecinați pe acea latură), vizavi de Direcția Județeană pentru Cultură.

Decizia este luată ”pentru a răspunde  dinamicii activităților specifice zonei pietonale orientate către activități de alimentație publică ce necesită amenajări de terase estivale, spațiile amenajate în aer liber fiind preferate de cetățeni în perioada verii”, se precizează în raportul de specialitate a proiectului de Hotărâre de Consiliu Local

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *