23 de elevi din municipiul Botoșani au format Consiliului Local al Tinerilor Liceeni

Un număr de 23 de elevi din municipiul Botoșani au format Consiliului Local al Tinerilor Liceeni care de acum își poate începe dezbaterile, cu “acte în regulă”. În cadrul proiectului “Îmi pasă, mă implic” s-a desfășurat ședința solemnă de depunere a jurământului de către membrii forului local. Activitatea a avut loc în sala de ședințe “Mihai Eminescu” de la Primăria municipiului Botoșani.

Pe lângă emoțiile firești legate de solemnitatea momentului, tinerii consilieri botoșăneni și-au luat munca în serios și în urma dezbaterilor vor propune seniorilor proiecte de hotărâri care vizează gospodărirea și dezvoltarea municipiului.

“Practic, prin acest proiect, oferim tinerilor noștri posibilitatea de a se implica activ în problemele comunității și a înțelege mecanismele legislative de soluționare și de gestionare a acestora. Eu sunt convinsă că aleșii locali botoșăneni se vor uita cu atenție la dezbaterile Consiliului Local al Tinerilor Liceeni, mai ales ales că ideile copiilor sunt perfect realizabile, de multe ori lucruri simple, dar practice la care aleșii locali, adulți, nu s-au gândit. Proiectele pe care le va propune Consiliul Local al Tinerilor, de exemplu, pleacă de la înființarea unui teren de fotbal care va fi folosit gratuit de către copii, până la aplicarea de marcaje vizibile ale trecerilor de pietoni, montarea de camere de supraveghere in proximitatea unităților de învățământ și o mai bună organizare a colectării selective a deșeurilor. Propunerile de proiecte emise de acești tineri care se implică activ în viața comunității vor fi înaintate consilierilor locali”, a declarat profesorul coordonator al proiectului Mihaela Huncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *