Botoșăneanul devenit cetățean de onoare al municipiului Iași post mortem

Foto: Stiri pe surse

Istoricul originar din Botoșani, Sorin Ifitimi, a fost numit cetățean de onoare al municipiului Iași post mortem. Consiliul Local (CL) Iași i-a acordat acest titlu ca fiind un gest simbolic de recunoaştere a meritelor sale profesionale.

„Domnul Sorin Iftimi a fost o sursă inepuizabilă de inspiraţie şi de documentare, cu un bagaj enorm de informaţii despre Iaşi, un exemplu de seriozitate şi modestie. Profesionalismul, onestitatea şi fantastica ştiinţă de a povesti istoriile Iaşului sunt doar câteva din trăsăturile definitorii care i-au conturat personalitatea”, se arată în hotărârea adoptată de consilierii locali.

Îndrăgitul şi apreciatul istoric dr. Sorin Iftimi, originar din Botoșani, de la Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi a murit sâmbătă seară.. Sorin Iftimi era internat de o săptămână cu COVID-19. Starea lui s-a agravat în doar câteva zile. Avea comorbidități. Sorin Iftimi avea doar 56 de ani.

„Colectivul Complexului Muzeal Național „Moldova”, cu adâncă durere și nespusă părere de rău, anunță trecerea în neființă a colegului Sorin Ittimi, plecat mult prea devreme dintre noi. Munca sa exemplară, de cercetare istorică și muzeografică, valorificată prin numeroase expoziții și publicații, va rămâne un reper de urmat pentru toți colegii. Condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *