Ample acțiuni anti COVID desfășurate de polițiștii și jandarmii botoșăneni. Sancțiunile se ridică la peste 13.000 de lei

Polițiștii botoșăneni, împreună cu jandarmi și polițiști locali au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

Potrivit sursei citate, activitățile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au fost desfășurate în sistem integrat și au avut drept obiective, prevenirea și informarea cetățenilor cu privire la pericolul la care se expun în cazul nerespectării măsurilor legale în vigoare.

Acestea au vizat, în special, zonele aglomerate, agenții economici, mijloacele de transport în comun, precum și  verificarea persoanelor aflate în izolare/ carantină la domiciliu.

Astfel, în ultimele 48 de ore, în cadrul activităților desfășurate pe raza întregului județ, au fost verificate zilnic, peste 1.500 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor privind carantina/izolarea  la domiciliu, 3 dintre aceste fiind sancționate pentru nerespectarea acestor măsuri.

De asemenea, au fost verificate peste 800 de locații de interes și aproximativ 200 de mijloace de transport. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 79 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 13.000 de lei, dintre acestea, 4 sancțiuni fiind aplicate persoanelor care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, se mai arată în documentul IPJ Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *