Avertisment sumbru al medicilor: Urmează valul cinci în România, în primăvara

Mai mulți medici avertizează încă din aceste zile că România va fi cuprinsă de valul 5 chiar la finalul valului 4. Următoarea creștere a epidemiei va fi maximă în primăvara anului viitor, iar țara noastră riscă să treacă printr-o criză mai mare decât cea pe care o traversează în prezent, din cauza lipsei protecției, adică o vaccinare extrem de scăzută.

Ultimul semnal de alarmă asupra riscului valului 5 asupra României a fost tras de medicul Radu Țincu, specialist în ATI la Spitalul Floreasca din Capitală.

Cu presiunea enormă asupra sistemului sanitar a valului 4 ce va continua încă 3 săptămâni, sistemul medical este copleșit de numărul încă mare de pacienți internați cu COVID-19, chiar dacă vineri erau 6 paturi libere in secțiile ATI din țară, potrivit autorităților, pentru prima dată după zile de blocaj.

Două din cauzele venirii valului 5 COVID-19, în condițiile prelungirii valului 4, sunt rata de vaccinare scăzută și întârzierea folosirii certificatului verde COVID, din cauza stopării dezbaterilor în Parlament.

„Este evident că toate măsurile sanitare ce trebuiesc implentate odată ce sunt amânate şi temporizate, nu fac decât să dezorienteze populaţia. Rata de vaccinare a căzut semnificativ. Trebuie să ne gândim la faptul că experţii internaţionali anunţă posibilitatea creşterii numărului de cazuri la începutul anului viitor, ceea ce, dacă va prinde România cu o populaţie neimunizată suficient, vom avea din nou un val de amploare, aşa cum a fost şi valul 4. Vom fi din nou unici în Europa”, a avertizat medicul Radu Țincu, vineri seară, la un post TV.

„România a avut un val 4 cum nici o altă ţară nu l-a mai avut, cu peste 400 de morţi în fiecare zi şi cu peste 1.800 de pacienţi în Terapie Intensivă. Va trebui ca oamenii politici să ajungă la un consens şi să transmită către populaţie anumite decizii coerente care să îi motiveze pe aceştia să respecte măsurile sanitare”, a mai atras atenția medicul ATI.

TOATE condițiile grave ce vor atrage valul 5 coronavirus în primăvară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *