Șefa DSP Botoșani, despre posibilitatea unui incendiu la Spitalul Județean: Indiferent cât de bine ar fi reabilitarea există posibilitatea să se întâmple un necaz

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, Monica Adăscăliței, a vorbit, în cadrul unei emisiuni televizate, despre posibilitatea producerii unui incendiu la Spitalul Județean Botoșani. Șefa DSP susține că unitatea spitalicească are autorizație din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani, însă o dată cu folosirea concentratoarelor de oxigen pentru bolnavii de COVID-19 riscul de producere al „unui necaz” există, tocmai de aceea solicită mult mai multă atenție din partea angajaților spitalului.

„Clădirea principală a Spitalului Județean are autorizație ISU. Ideea este că faptul că în ultima perioadă suprasolicitarea cu aceste concentratoare de oxigen, care sunt de multe ori câte două concentratoare la un singur pacient, sunt suprasolicitate, asta indiferent cât de bine ar fi reabilitarea există posibilitatea să se întâmple un necaz. Plus, ar trebui o supraveghere mai atentă a pacienților care folosesc oxigen pentru că sunt și pacienți care sunt fumători, care nu ascultă sau vine perioada de iarnă, unde s-au folosit, știți foarte bine că în incendiile interioare din iarna trecută au fost de la niște improvizații de încălzire s.am.d”, a declarat, la Tele M, Monica Adăscăliței.

Potrivit acesteia, singura unitate care este încă deficitară din punct de vedere al instalațiilor este secția de Psihiatrie.
În noiembrie, anul trecut, cadrele medicale de pe o secție a Spitalului Județean ”Mavromati” au intrat în panică după ce dintr-un salon a început să iasă fum. Un ventilator s-a supraîncălzit într-un salon de pe secția chirurgie a unității spitalicești și a început să iasă fum. Personalul de serviciu a alertat medicul de gardă, iar împreună cu acesta au evacuat pacienţii din zona de risc imediat. Pentru că a fost observat la timp, focul a fost stins de personal, nefiind nevoie de intervenția pompierilor. Din fericire, nu au fost înregistrate victime și nici pagube.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *