Demersuri făcute de Primăria Botoșani pentru digitalizarea serviciilor adresate contribuabililor. Cum vor putea fi plătite taxele și impozitele locale de anul viitor

Contribuabilii botoșăneni vor avea la dispoziție o platformă prin care vor putea efectua mai multe operațiuni online, printre care și plata de taxe și impozite locale. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, care a declarat că  Primăria, prin Direcția de Taxe și Impozite Locale (DITL), implementează module online, Avansis Mobile și Avansis Online, care vor fi funcționale, cel mai probabil, din ianuarie 2022.

De asemenea, în curs de semnare se află și un contract cu un procesator de plăți online, având ca obiect principal prestarea de servicii de administrare a plăților efectuate prin metode electronice. Aceste servicii sunt necesare pentru implementarea modulului Avansis Mobile.

Am inițiat demersuri pentru digitalizarea serviciilor adresate contribuabililor botoșăneni și în scurt timp vom avea și rezultate. În momentul de față implementăm două module online, Avansis Mobile și Avansis Online, pe care le punem la dispoziția contribuabililor pentru a efectua mai multe operațiuni. Acestea vor deveni funcționale, estimăm noi, din ianuarie 2022, cu atât mai mult cu cât va fi încheiat și un contract cu o societate de profil, având ca obiectiv principal prestarea de servicii de administrare a plăților efectuate prin metode electronice. Aceste servicii sunt necesare pentru implementarea modulului Avansis Mobile. Astfel, prin descărcarea aplicației Avansis Mobile, botoșănenii vor putea efectua plăți parțiale sau integrale de taxe și impozite, vor putea vizualiza istoricul de tranzacții efectuate sau urmări stadiului documentelor depuse. Vor avea posibilitatea să facă și programări pentru diferite servicii”, a declarat primarul municipiului Botoșani.

Potrivit sursei citate, modulul Avansis Online vine la dispoziția cetățenilor cu o modalitate de depunere a cererilor de certificate fiscale, declarații mijloace de transport, declarații imobiliare fiscale în format online, cereri adeverințe APIA, cereri cerificate urbanism. Pentru conectarea la platformă se va accesa site-ul Primăriei Municipiului Botoșani/Direcția de Taxe și Impozite Locale, unde contribuabilul își va crea și activa cont de utilizator.
Odată funcționale și aceste module, botoșănenii se vor putea adresa Direcției de Taxe și Impozite Locale prin trei metode: prezența fizică la ghișee, cele două module Avansis sau prin aplicația ghișeul.ro. Comisionul de tranzacționare pentru toate tipurile de carduri pentru persoane fizice și juridice, cuprins în contract, este de 0,8% fără TVA, în lei, per tranzacție finalizată, rezultând astfel o sumă de 8.000 de lei, fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *