Ghid: Cele mai populare opt tipuri de vin roșu

Poate fi foarte greu să vorbești despre vin, deoarece limbajul din jurul acestei băuturi este plin de cuvinte complicate și specifice, așa că este nevoie de o mulțime de cunoștințe pentru a suna sofisticat.

Un loc minunat pentru a începe este doar identificarea vinurilor care îți plac. Dacă te bucuri de un pahar de vin roșu, dar ai nevoie de ajutor pentru a afla ce este, iată câteva dintre tipurile majore de care vei da iar și iar. Iată ce gust au și cu ce alimente ar trebui să le combini, astfel încât să pari puțin mai profesionist la următoarea discuție despre vinuri roșii.

  1. Cabernet Sauvignon

Cel mai plantat soi de struguri din lume este Cabernet Sauvignon și este un pariu sigur (dar sofisticat!) de comandat la aproape orice masă pentru a mulțumi întregul grup. În timp ce California Cabs poate fi puțin mai fructat, iar French Cabs un pic mai pe bază de plante, un pahar este întotdeauna interesant de băut atunci când cauți note de cireșe și coacăze, precum și condimente.

Se combină cu: aproape orice carne, mai ales dacă este grasă. Un Cabernet Sauvignon ar fi delicios cu un burger, coaste sau miel.

  1. Merlot

Merlot este al doilea cel mai plantat soi de struguri și este un punct de intrare grozav pentru cineva care încearcă să cunoască vinul roșu. Vinul este cu adevărat „ușor” de băut, adică este fructat și delicios și nu îți va face gura să se strângă de la taninuri.

Se combină cu: carne de pasăre, precum rață sau pui.

  1. Zinfandel

Zinfandel este un vin interesant, deoarece gustul poate varia într-adevăr în funcție de locul în care este cultivat, deși este de obicei frumos și suculent și cu conținut ridicat de alcool. Imaginează-ți căpșuni suculente și picante zdrobite.

Se combină cu: carne, cum ar fi coaste de porc sau preparate de tipul pizza și paste.

  1. Syrah/Shiraz

Numit Syrah în Franța și alte țări europene și Shiraz în Australia, America de Sud și în alte părți, acest vin este pur și simplu distractiv de băut – poate fi piperat, picant și îndrăzneț, cu aromă de fructe bogate precum murele. Bucură-te de el după o zi lungă când vrei doar să stai cu o carte și un pahar de vin și să guști ceva cu adevărat bun.

Se combină cu: o farfurie de mezeluri, pentru că va pune în evidență toată sarea și condimentele și aromele subtile din brânză și carne.

  1. Malbec

Deși este de origine franceză, cea mai mare parte a Malbec-ului din lume este acum produs în Argentina, așa că este posibil să vezi adesea acea țară pe eticheta sa. Este un alt vin ușor de băut, cu o culoare violet intens și arome de prune sau cireșe, care se termină cu o notă de fum.

Se combină cu: carne mai slabă, cum ar fi friptura de pui sau mâncare mai condimentată, cum ar fi mexican sau indian.

  1. Pinot Noir

Printre cele mai ușoare și mai delicate vinuri cu această nuanță, Pinot Noir nu te va lovi în față așa cum fac unele vinuri roșii; are un „corp ușor” și se simte mătăsos pe limbă. S-ar putea să guști fructe de pădure strălucitoare precum zmeura sau merișor.

Se combină cu: sushi sau somon. Da, poți bea vin roșu cu pește!

  1. Sangiovese

Ciao, vino bello! Sangiovese este cel mai mare tip de struguri roșii din Italia și este asociat cu Toscana, în special, Chianti. Iată un vin care îți va face lucruri ciudate în gură, deoarece acizii îl vor face apă, iar taninurile se vor lipi de părțile laterale. De asemenea, s-ar putea să guști tutun, pământ și piper. Se întâmplă multe cu acesta!

Se combină cu: pizza și paste. Desigur!

  1. Nebbiolo

Un alt favorit italian, Nebbiolo are, de asemenea, taninuri puternice și tone de acid. Este un vin complicat, deoarece culoarea deschisă infirmă aroma nebună care vine să te zdrobească. Este cultivat în nordul Italiei. Aromele acestui vin devin din ce în ce mai interesante și complexe pe măsură ce îmbătrânește, motiv pentru care este unul grozav pe care să-l pui la păstrare pentru o ocazie specială.

Se combină cu: vânat, cărnuri grase precum mistreț, gâscă, rață, porc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *