FOTO Accident cu doi morți la Botoșani, produs de un șofer beat criță. Bărbatul a fost condamnat definitiv

Soferul de 54 de ani, care a produs accidentul mortal de la Dumbrăvița, în septembrie 2020, a fost a fost condamnat definitiv la patru ani, nouă luni și zece zile de închisoare. Valerică Murariu fusese condamnat inițial de Judecătoria Dorohoi la cinci ani de închisoare, iar Curtea de Apel Suceava „admite apelurile declarate de inculpatul Murariu Valerică și partea responsabilă civilmente S.C. EUROINS ASIGURARE – REASIGURARE S.A. împotriva sentinței penale nr. 168 din data de 01.07.2021 pronunţată de Judecătoria Dorohoi. Desființează, în parte, sentința penală […] Descontopește în pedepsele componente pedeapsa rezultantă de 5 (cinci) ani închisoare […] Condamnă inculpatul Murariu Valerică la pedeapsa de 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală […] contopește pedeapsa de 4 luni închisoare aplicată prin prezenta, cu pedepsele de 4 ani închisoare și 2 ani închisoare aplicate prin sentința apelată, inculpatul urmând a executa pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, la care se va adăuga sporul de 9 luni și 10 zile închisoare, reprezentând 1/3 din totalul celorlalte pedepse, în final inculpatul Murariu Valerică având de executat o pedeapsă rezultantă de 4 ani 9 luni și 10 zile închisoare, în regim de detenție”.

Valerică Murariu a urcat beat la volan și a produs un accident în care au murit două persoane. Potrivit anchetatorilor, în timp ce conducea o autoutilitară pe drumul comunal DC 81, pe raza localității Dumbrăvița, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul asupra direcției de mers, împrejurare în care a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un atelaj hipo. În urma impactului, două persoane de 19 și 48 de ani, au decedat.

Conducătorul auto avea o alcoolemie de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz, urmând ca la finaliarea acestora să se propună soluție procedurală”, spunea Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Poliției Botoșani.

FOTO Accident cu doi morți la Botoșani! O camionetă a lovit o căruță, apoi s-a răsturnat

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *