FOTO! Unul din parcurile municipiului Botoșani va fi modernizat. În ce vor fi investiți 220.000 lei

Unul din parcurile municipiului Botoșani a intrat în reabilitare. Este vorba despre parcul Laval, din fața Casei Tineretului. Pregătirea șantierului a fost deja făcută, urmând ca în cel mai scurt timp să înceapă și lucrările, informează Primăria Botoșani.

Prin acest proiect, unul din cele mai vizitate parcuri ale orașului va avea un cu totul alt aspect. A fost pregătit șantierul urmând ca lucrările să demareze în scurt timp. Vorbim de un proiect frumos care va aduce un suflu nou acestui obiectiv. În primul rând, parcul va avea un sistem de irigații, cu tot ce înseamnă acest sistem. Cel mai important, nu se va face risipă de apă, pentru că vom avea un control al cantității furnizate dar și a momentului aplicării acesteia. Vom încerca să redăm botoșănenilor un parc modern, estetic, într-o zonă centrală a orașului, până în luna mai 2022, dată la care sunt preconizate a se finaliza lucrările”, susține primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Astfel, spațiile verzi, pe 2.360 mp, vor fi amenajate cu gazon tip rulou, vo fi plantate 15.000 de flori, din care 10.000 vor fi brândușe. Parcul va fi înfrumusețat și cu narcise, lalele sau lavandă. De asemenea, vor fi plantate și 1.100 bucăți arbuști.

Întregul parc (2.580 mp) va avea sistem de irigații – aspersoare, duze de tip spray, controller, senzor de ploaie, etc. Sistemele de irigație realizate eficient și profesional ajută la dezvoltarea armonioasă a vegetației și previn risipa de apă, prin controlul asupra cantității de apă furnizată și a momentului aplicării acesteia, se mai arată în informarea Primăriei Botoșani.  Data estimată pentru finalizarea lucrărilor este mai 2022, iar valoarea totală a lucrărilor se ridică la 220.000 lei fără TVA.

One thought on “FOTO! Unul din parcurile municipiului Botoșani va fi modernizat. În ce vor fi investiți 220.000 lei

  1. Spălare de bani și cu dedicație pentru cei care vor apartamente în blocul care se va ridica pe locul clădirii unde a fost serviciul de permise auto. Ce arbuști plantezi la 2 metri unul de altul, fără să mai pui miile de flori? 2360 mp spațiu verde împărțit la 1100 arbuști dă 2,14. Ne iau de proști

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *