Botoșăneni tratați în străinătate. Suma uriașă decontată de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate pentru un botoșănean

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a achitat o sumă fabuloasă pentru botoşănenii care au beneficiat anul acesta de servicii medicale în străinătate. Alina Mustiață, preşedintele CAS Botoşani, spune că în primele zece luni ale anului în curs, s-a decontat  către statele membre ale Uniunii Europene suma de 5.550.000 lei pentru servicii medicale de urgență, de care au beneficiat asigurații din județul Botoșani  pe  baza cardului european, servicii medicale acordate pensionarilor din județul Botoșani care și-au transferat drepturile intr-un stat membru UE  pe baza formularului S1, respectiv servicii medicale acordate pe baza formularului S1 lucrătorilor salariați detașati in state membre UE.

Cea mai mare sumă a fost decontată pe numele unui botoșănean care a beneficiat de servicii medicale de urgență timp de mai multe săptămâni, respectiv peste 400. 000 lei.

Cea mai mare sumă decontată în anul 2021 pentru servicii medicale de urgență acordate intr-un stat membru UE,  în baza cardului european de asigurări de sănătate pentru un asigurat din județul Botoșani este de 418.334 lei”, a precizat directorul general al CAS Botoșani.

Potrivit sursei citate, în Austria s-au tratat cei mai mulți botoșăneni, respectiv 187, urmat de Italia, 163 cazuri, Germania- 141 cazuri și Spania cu 67 de cazuri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *