Ultima amendă pregătită pentru șoferi poate ajunge la 30.000 lei. Totul de la un simplu gest

Într-un deceniu în care în marile orașe din România, lupta pentru un loc de parcare este din ce în ce mai acerbă, mulți șoferi nu ratează ocazia de a-i fotografia pe cei care parchează în locuri nepermise. Ulterior, pozele ajung pe rețelele de socializare, pe diverse grupuri, iar internauții discută despre șoferii care încalcă legea. Atenție! Acest gest poate aduce o amendă de până la 30.000 lei.

La această amendă se poate ajunge pentru că în fotografiile respective poate apărea și numărul de înmatriculare. Și acum intervine probleme pentru justițiarii din trafic.

Informațiile referitoare la numerele de înmatriculare ale autoturismelor reprezintă date cu caracter personal. Aceste informații sunt folosite pentru identificarea în mod indirect a proprietarilor vehiculelor respective.

Prin urmare, dacă proprietarul mașinii este deranjat din cauza faptului că numărul de înmatriculare a apărut pe Internet, poate sesiza instituția care se ocupă cu prelucrarea diverselor date personale. Este vorba despre Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Ulterior, se poate ajunge la o amendă până la 30.000 lei pentru acei șoferi care au considerat că își pot face dreptate postând fotografiile cu mașinile parcate în locuri nepermise pe rețelele de socializare.

Vandalizarea mașinii înseamnă dosar penal

Uneori, în imaginile amintite apar și mașini vandalizate. Ne referim la mașini care sunt zgâriate, vopsite sau murdărite intenționat. În aceste cazuri, nu mai este vorba doar despre amendă.

„În situația în care prin postarea respectivă cel care a postat determină și o distrugere a unui bun, atunci postarea atunci se va trage la răspundre penală persoana care prin postare instigă la săvârșirea de infracțiuni″, a declarat avocatul Cristian Ene pentru Digi 24.

Sursa: evz.ro.

3 thoughts on “Ultima amendă pregătită pentru șoferi poate ajunge la 30.000 lei. Totul de la un simplu gest

  1. prostii! masina e cu nr de inmatriculare la vedere. legatura cu propietarul e alta pr….
    daca s-a ajuns la asemenea enormitati, e clar ca isi fac efectul acele postari…. boii sufera…. inventeaza tot soiul de daune… Da aia cu respectatul legii, sa nu parcheze aiurea cum ramane?

  2. Cum rămâne cu atitudinea cetățeanului față de faptele reprobabile comise în spațiul public? Are dreptate Io, deranjează această atitudine, cei ce comit asemenea fapte sunt tot felul de parveniți sau protejați ai autorităților. Poliția doarme ca de obicei, cetățeanul are îngrădit dreptul de a interveni, așa că dă doamne bine pentru pleava societății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com