Plita pe gaz: merită investiția în 2021?

Plitele tradiționale pe gaz continuă să se bucure de o mare popularitate. Și nu este surprinzător, deoarece sunt o variantă de aragaz ieftin și vă permit să gătiți mâncarea mai rapid. În plus, în ultimii ani și-au îmbunătățit design-urile. Astfel, nu este de mirare că sunt încă mulți oameni care continuă să parieze pe ele.

Fanii săi spun adesea că nu există căldură mai vie decât cea a gazului. Și cu siguranță au dreptate. Cu toate acestea, nu toate modelele de plita pe gaz sunt la fel. Prin urmare, pentru a alege din varietatea mare de modele disponibile, este important să vă informați mai întâi bine despre caracteristicile și beneficiile acestora. După aceea, vă puteți bucura deja să gătiți rețetele preferate.

De ce să cumpărați o plită pe gaz?

Unul dintre cele mai comune motive pentru achizitionarea unei plite pe gaz este acela că sunt mai ieftine decât plitele din vitroceramică sau cu inducție. Deci, dacă căutați un aragaz ieftin, cu siguranță o plită pe gaz e o opțiune bună. Un alt motiv important pentru a o instala în bucătăria ta este că iți permit să atingi instantaneu căldura dorită.

În plus, în ultimii ani s-au dezvoltat și modele de plităpe gaz din sticlă, cu îmbunătățirea estetică pe care o reprezintă aceste design-uri. La care trebuie să adăugăm că sunt mult mai ușor de curățat. Cu aceasta, două dintre principalele sale dezavantaje sunt depășite. În sfârșit, merită evidențiată economia de energie oferită de arzătoarele pe gaz față de orice aragaz electric, fie el și un aragaz ieftin electric.

Care sunt avantajele și dezavantajele plitelor pe gaz?

O pliă pe gaz oferă o serie de avantaje. Unele dintre cele mai importante pe care le-am anticipat deja. În orice caz, le puteți verifica pe toate împreună cu principalele lor dezavantaje:

Avantaje

  • Sunt mai ieftine, deci potrivite pentru cei care caută un aragaz ieftin.
  • Acestea permit reglarea mult mai bine a intensității căldurii.
  • Gazul este mai ieftin decât electricitatea.
  • Ele vă permit să vă bucurați de experiența bucătăriei tradiționale.
  • Ele oferă o mare putere.
  • Au o durată lungă de viață.
  • Nu necesită multă întreținere.
  • Răspunde imediat la ajustări.
  • Sunt foarte versatile, permit folosirea a tot felul de ustensile.

Dezavantaje

  • Sunt mai greu de curățat.
  • Sunt mai puțin sigure.
  • Sunt mai puțin estetice.

Pentru cine este indicat să cumpere o plită pe gaz?

Plitele pe gaz sunt recomandate celor care doresc să se bucure de o bucătărie mai tradițională. De asemenea, având în vedere economiile de energie, pentru afacerile de ospitalitate în care bucataria funcționează foarte frecvent. În același mod, sunt interesante pentru persoanele care au puțin timp să gătească. În fine, sunt toți acei oameni care au gătit toată viața cu acest tip de aragaz și care nu vor să meargă pe plitele cu inducție. Desigur, s-ar putea să nu fie cea mai bună opțiune pentru gospodăriile cu persoane foarte în vârstă.

Criterii de cumpărare

O plită pe gaz este pe viață, sau cel puțin pentru mulți ani. Din acest motiv, este esențial să faci o alegere bună. Pentru aceasta, nu este nimic mai bun decât să ai criterii bune de cumpărare. Iată care sunt cele mai importante criterii de selecție:

  • Design și materiale: Astăzi, plitele pe gaz vin în diferite modele. Pe de o parte, sunt cele care au designul tradițional și, pe de altă parte, cel mai modern, din sticlă. Acestea din urmă sunt mai ușor de curățat și mult mai estetice. În ceea ce privește materialele, cel mai des întâlnit este ca acestea să fie din oțel inoxidabil.
  • Numărul și tipul arzătoarelor: Majoritatea plitelor pe gaz au 4 arăztoare, dar există și cu 2, 3 sau chiar 5 arzătoare.
  • Mărimea: Aceasta variază, în mod normal, în funcție de numărul de arzătoare. Alegeți o plită pe gaz de-o mărime potrivită pentru bucătăria dumneavostră.
  • Putere: Fără îndoială, unul dintre marile avantaje ale plitelor pe gaz este puterea mai mare pe care sunt capabile să o ofere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *