Ancheta în cazul profesoarei antivacciniste din Botoșani bate pasul pe loc. Se ia în calcul și sancționarea elevului care a filmat

Comisia de disciplină de la Liceului Grigore Antipa din Botoșani, care anchetează cazul profesoarei de muzică filmate în timp ce le spune elevilor că vor ajunge legume dacă se vaccinează, ia în calcul sancționarea acesteia, dar și a elevului care a realizat înregistrarea, pe motiv că „a pătat imaginea liceului”, au declarat surse școlare pentru Libertatea.

Nicio măsură disciplinară nu a fost dispusă până în prezent în cazul profesoarei de muzică din Botoșani Doina Amarandei, care a fost filmată în timp ce le spunea elevilor că vaccinurile îi transformă în legume, iar spitalele sunt abatoare „ca la Auschwitz”. Verificările efectuate de Corpul de Control al Ministerului Educației și ancheta disciplinară dispusă la nivelul liceului nu au fost finalizate. Cazul a fost prezentat de Libertatea pe 16 octombrie.

„Ancheta este în curs desfășurare”, a precizat, pentru ziar, Irina Tilișcă, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

Dacă pentru profesoară sancțiunea propusă vizează diminuarea salariului, în cazul elevului se propune aplicarea unei mustrări. Elevul este acuzat că „a pătat imaginea liceului” filmând-o pe profesoara Doina Amarandei în timp ce ținea un discursul antivaccinist în clasă. Scrisoare de susținere pentru profesoară Învinovățirea elevului care a realizat filmarea a fost împărtășită și de o parte dintre părinți. În timpul verificărilor efectuate de inspectorii Corpului de Control la Liceul Grigore Antipa, jumătate dintre părinții elevilor de la clasa unde Doina Amarandei a fost înregistrată au semnat o scrisoare de susținere a profesoarei, adulții criticând gestul elevului care a divulgat conduita profesoarei.

Sursa: Libertatea

One thought on “Ancheta în cazul profesoarei antivacciniste din Botoșani bate pasul pe loc. Se ia în calcul și sancționarea elevului care a filmat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *