Comunicat PSD: Nu ai nevoie de o zi specială, ca să faci un bine celui de lângă tine

La sfârșitul săptămânii trecute, Organizația Femeilor Social Democrate din Botoșani și-a îndreptat atenția către cei care nu se gândesc nici la pandemie, nici la virus, nici la conflictele politice din ultima perioadă, ci la modul în care pot să aducă în casă cele necesare pentru a nu se culca flămânzi.

Ca fiecare acțiune caritabilă desfășurată de social-democrate și aceasta a fost una care a izvorât din suflet, cu gândul în principal la copiii care trăiesc în condiții precare, ai căror părinți nu au suficiente venituri pentru asigurarea traiului zilnic corespunzător.

Astfel, femeile social-democratele au vizitat un număr de opt familii din comuna Vorniceni, în cadrul cărora viețuiesc, alături de părinții lor, patruzeci de copii. Donația a constat în alimente de bază, rechizite, jucării și bineînțeles, nelipsitele dulciuri.

Nu avem nevoie de anumite zile ca să fim mai buni, mai calzi, mai darnici sau cu sufletul deschis. Toate zilele pot deveni un prilej de a aduce un zâmbet și o licărire de fericire în ochii celor de care soarta, poate a uitat”,au transmis social-democratele botoșănene.

Cel mai important aspect al vizitei a fost cu siguranță discuția legată de importanța ca cei mici să meargă la școală, aspect pe care copiii deja îl înțeleg. Cu toții ne-au spus că le place să fie în colectivitate, să se joace, să învețe lucruri noi și să descopere lumea și că nu vor să mai facă școală  „online.

„Vreau să devin pompier”; „Îmi place la grădiniță pentru că sunt copii”; „ Îmi place să pictez; „Vreau să mă fac doctoriță”; „Vreau să fiu învățător”; „Vreau să îmi ajut frații” – sunt câteva răspunsuri date de copii atunci când au fost întrebați ce le place să facă sau ce vor să devină când vor crește.

Concluzia femeilor social-democrate este aceea că reluarea școlii cu participare fizică este obligatorie! Neparticiparea la școală îi condamnă pe copii la subdezvoltare, deoarece relațiile interumane nu se pot dezvolta la distanță, dialogul și emoția din clasă fiind elemente de bază ale dezvoltării personalității copiilor.

Astfel de acțiuni vor continua, scopul OFSD Botoșani fiind acela de a identifica nevoile reale ale copiilor care provin din medii defavorizate și să prevină abandonul școlar în rândul acestora.

Sursa: comunicat PSD

 

One thought on “Comunicat PSD: Nu ai nevoie de o zi specială, ca să faci un bine celui de lângă tine

  1. Nu e nevoie de o zi specială, nu era nevoie nici de poze și nici de articolul acesta din ziare. Ați dus trei lulele, trei surcele pe fundul unei pungi de un leu și aveți tupeul să vă lăudați că ați făcut mare ispravă. Rușine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *