Tânăr din Botoșani trimis la închisoare pentru un accident grav. A lovit o femeie pe trecerea de pietoni

Un tânăr de 28 de ani, din Corni, care a lovit cu mașina o femeie, aflată pe trecerea de pietoni de pe strada Sucevei din municipiul Botoșani, a fost condamnat la închisoare cu executare.

Petrică Liviu Pricop a fost condamnat de Judecătoria Botoşani pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului şi vătămare corporală din culpă. El va sta în închisoare aproape trei ani. Pentru infracțiunile săvârșite, botoșăneanul a primit  pedeapsa totală fiind de 1 an 11 luni, însă mai avea de executat 378 zile închisoare dintr-o pedeapsă mai veche.

Accidentul a avut loc pe 17 ianuarie 2020. Tânărul de 28 de ani circula cu maşina spre bariera Sucevei,  a lovit o femeie şi a fugit de la locul faptei. Fapta a venit la scurt timp după ce tânărul fusese eliberat condiţionat din penitenciar, unde a stat închis doi ani şi 8 luni pentru un scandal într-un bar, apoi a condus beat și a încercat să fugă de polițiști când l-au tras pe dreapta.

În același dosar a fost condamnat și proprietarul mașinii care a fost implicată în accident. Adrian Cojocariu a primit o pedeapsă de nouă luni de închisoare sub supraveghere pentru încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere.

Solutia pe scurt:

În baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod de procedură penală, respinge apelurile declarate de inculpaţii Cojocariu Adrian şi Pricop Petrică Liviu împotriva sentinţei penale nr. 503 din 14 mai 2021, pronunţată de Judecătoria Botoşani în dosarul nr.1535/193/2020, ca nefondate. În baza art. 275 alin. 2 Cod de procedură penală, obligă fiecare inculpat apelant să plătească statului câte 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare din calea de atac. Definitivă. Pronunţată, astăzi, 04.11.2021, prin punerea deciziei la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin intermediul grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 Cod procedură penală. Document: Hotarâre  734/2021  04.11.2021  

One thought on “Tânăr din Botoșani trimis la închisoare pentru un accident grav. A lovit o femeie pe trecerea de pietoni

  1. Banuiesc ca, nu era semaforizata.. in Romania se cam lasa galbenul intermitent, in loc sa puna semafoare la masina, in apropierea trecerilor de pietoni.. Este cam horror sa fii sofer in tara asta..drumuri si conditii .. de nimic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *